Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς τη Super League: «Ζητάμε αναβολή του ντέρμπι – Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα»

ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς τη Super League: «Ζητάμε αναβολή του ντέρμπι – Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα»
Intime.gr

Διαβάστε την επιστολή που απέστειλε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στη διοίκηση της Super League, ζητώντας την αναβολή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο “Καραϊσκάκης”.

Στον «αέρα» είναι πλέον η 9η και η 10η αγωνιστική των play off της Super League, καθώς η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απέστειλε αίτημα από την Παρασκευή (5/5) προς τη Λίγκα ζητώντας αναβολή των αγώνων για λόγους ισονομίας, καθότι υπάρχουν 24 κρούσματα κορονοϊού εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος του «τριφυλλιού».

Συγκεκριμένα, μετά τον τελευταίο κύκλο εξετάσεων που έγιναν στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού υπάρχουν επιβεβαιωμένα 14 θετικά τεστ ποδοσφαιριστών της ομάδας κι άλλα 10 σε μέλη του επιτελείου του «τριφυλλιού».

Τα κρούσματα είναι διαρκώς αυξανόμενα, σε σημείο που να μην μπορεί ο Παναθηναϊκός να συμπληρώσει καν αποστολή για το κυριακάτικο (7/5) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Παναθηναϊκός έστειλε το αίτημα αναβολής το βράδυ της Παρασκευής (5/5) με τη Λίγκα να συγκαλεί για αύριο (Κυριακή 7/5) έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης για να παρθεί απόφαση επί του θέματος.

Θυμίζουμε ωστόσο ότι πλέον δεν ισχύει το πρωτόκολλο για αναβολή αγώνων λόγω κρουσμάτων, όπως παλιά, ενώ ο κορονοϊός -πλέον- δεν θεωρείται μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Η επιστολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«1. ΠΡΟΣ SUPER LEAGUE

2. ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ, κ. Ευάγγελο Μαρινάκη.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Δια της παρούσης αιτούμεθα όπως συγκαλέσετε άμεσα Δ.Σ. του Συνεταιρισμού με την διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την αναβολή του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή 07.05.2023 στις 20:00, λόγω ανωτέρας βίας, σύμφωνα με την παρ. 5 και 6 του Άρθρου 11 του Κ.Α.Π., καθώς σήμερα έχουν ήδη βρεθεί θετικοί στον Covid-19 14 ποδοσφαιριστές μας και 10 λοιπά μέλη της ομάδας μας(μέλη προπονητικού επιτελείου, φυσιοθεραπευτές κλπ.). Σημειωτέον ο ως άνω αριθμός των θετικών κρουσμάτων στον ιό Covid-19 εντός της ομάδας αυξάνεται συνεχώς.

Με εκτίμηση,

Για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Λεωνίδας Μπουτσικάρης»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις