Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: Αποκλεισμός-σοκ για τη Βραζιλία στο «αντίο» της μεγάλης Μάρτα

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: Αποκλεισμός-σοκ για τη Βραζιλία στο «αντίο» της μεγάλης Μάρτα

Οδυνηρό αποκλεισμό γνώρισε η Βραζιλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών. Η “Σελεσάο” ήθελε νίκη απέναντι στη Τζαμάικα, ωστόσο “κόλλησε” στο 0-0 με αποτέλεσμα να μείνει εκτός συνέχειας στη διοργάνωση από τη φάση των ομίλων για πρώτη φορά μετά το 1995!

Έτσι, το “αντίο” της Μάρτα ήταν μάλλον πικρό, αφού η σπουδαία 37χρονη επιθετικός ήθελε να “κρεμάσει” τα παπούτσια της με τη διάκριση με την Εθνική ομάδα που τόσο της έλειπε. Από την άλλη πλευρά, η Τζαμάικα κατάφερε να πραγματοποιήσει κάτι εντυπωσιακό: να προκριθεί στα νοκ άουτ έχοντας σκοράρει μόλις ένα γκολ!

Το άλλο παιχνίδι του ομίλου ανάμεσα στη Γαλλία και τον Παναμά εξελίχθηκε σε γιορτή των γκολ. Οι Μπλε επικράτησαν με το εντυπωσιακό 6-3, με τις Παναμέζες να κλέβουν τις εντυπώσεις με το πείσμα τους, αλλά και με το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε η Μάρτα Κοξ στο δεύτερο λεπτό. Η παίκτρια της μεξικανικής Πατσούκα σκόραρε με μια “τηλεκατεθυνόμενη” εκτέλεση φάουλ που κατέληξε στην πάνω γωνία της ανήμπορης να κάνει κάτι Γαλλίδας τερματοφύλακα.

Η Νότια Αφρική πήρε ιστορική νίκη-πρόκριση στο θρίλερ με την Ιταλία

Για τον 7ο όμιλο, η Νότια Αφρική συνδύασε την παρθενική της νίκη στη διοργάνωση με μια σπουδαία πρόκριση απέναντι στην Ιταλία. Οι Αφρικανές βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ, ωστόσο ισοφάρισαν στο 32ο λεπτό με το τρομερό αυτογκόλ της Μπενεντέτα Όρσι, η οποία γύρισε με δύναμη την μπάλα προς την τερματοφύλακά της δίχως να κοιτάζει με αποτέλεσμα να την στείλει στα δίχτυα της ομάδας της.

Η Νότια Αφρική ολοκλήρωσε την ανατροπή με τη Χίλντα Μαγκάια στο 67′, ωστόσο η “Σκουάντρα Ατζούρα” απάντησε έξι λεπτά αργότερα. Και ενώ οι Ιταλίδες κρατούσαν την πρόκριση στα χέρια τους μέχρι και τις καθυστερήσεις, ήρθε η Θέμπι Κγκατλάνα στο 90+2′ για να χαρίσει το απόλυτο ενσταντανέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο σκοράροντας και στέλνοντας στα ουράνια τους συμπατριώτες της.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Αργεντινή δεν κατάφερε να βρει την πρώτη της νίκη σε τελική φάση Μουντιάλ γυναικών ούτε στη 12η απόπειρά της. Η “Αλμπισελέστε” γνώρισε την ήττα με 0-2 από τη Σουηδία που τερμάτισε άνετα στην πρώτη θέση και αποχαιρέτησε και αυτή τη διοργάνωση δίχως να γευτεί τη χαρά του τριπόντου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις