Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: Δραματική πρόκριση της Αυστραλίας μετά από 20 (!) πέναλτι, με ανατροπή στους ημιτελικούς και η Αγγλία

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: Δραματική πρόκριση της Αυστραλίας μετά από 20 (!) πέναλτι, με ανατροπή στους ημιτελικούς και η Αγγλία

Με αρκετά δραματικό τρόπο, Αυστραλία και Αγγλία πήραν την πρόκριση για τους ημιτελικούς του Μουντιάλ Γυναικών επί της Γαλλίας και της Κολομβίας, αντίστοιχα.

Σε ένα δραματικό παιχνίδι που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, η Αυστραλία ξεπέρασε το εμπόδιο της Γαλλίας με 7-6 στη “ρώσικη ρουλέτα”. Το πέναλτι της ιστορικής πρόκρισης των “Matildas” για πρώτη φορά στην τετράδα εκτέλεσε η Κόρτνι Βάιν, όμως απόλυτη πρωταγωνίστρια ήταν η τερματοφύλακας, Μακένζι Άρνολντ.

Η γκολκίπερ της Αυστραλίας πραγματοποίησε τρεις επεμβάσεις, εκ των οποίων η μια διπλή στο πέναλτι της Κενζά Νταλί στο οποίο δόθηκε επανάληψη, ενώ νωρίτερα η ίδια η Άρνολντ είχε αστοχήσει στη δική της εκτέλεση. Συνολικά, εκτελέστηκαν 20 (!) πέναλτι σε μια αρκετά ψυχοφθόρο διαδικασία στην οποία η αγωνία χτύπησε “κόκκινο”.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στην κανονική διάρκεια, έχοντας και οι δύο ευκαιρίες για να βρουν το γκολ-πρόκρισης. Ειδικότερα η Μέρι Φάουλερ ήταν η παίκτρια που έφτασε πιο κοντά από όλες τις παίκτριες, όμως δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Για τη Γαλλία αυτή ήταν το τρίτο διαδοχικό Μουντιάλ που αποκλείεται στην προημιτελική φάση.

Στον άλλο προημιτελικό, η Κολομβία προηγήθηκε της Αγγλίας στο 44ο λεπτό με την τυχερή σέντρα-σουτ της Λέισι Σάντος, η οποία θύμισε κάτι από… Ροναλντίνιο. Νωρίτερα, οι “Cafeteras” είδαν την Καρολίνα Άριας να αποχωρεί λόγω τραυματισμού, απώλεια που εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε κομβική για τη συνέχεια.

Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης βρήκαν γκολ πριν το ημίχρονο με εξίσου τυχερό τρόπο. Σε μια παροιμιώδη γκάφα, η τερματοφύλακας της Κολομβίας, Καταλίνα Πέρες έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια της, οι αμυντικές δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και η Λάουρεν Χεμπ είπε απλά “ευχαριστώ” για να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο. Στην επανάληψη η Αγγλία πίεσε και βρήκε δεύτερο γκολ με το διαγώνιο σουτ της Αλέσια Ρούσο στο 63′.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και έτσι, η Αγγλία προκρίθηκε στους ημιτελικούς εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια Αυστραλία στις 16 Αυγούστου. Θυμίζεται ότι το ζευγάρι του άλλου ημιτελικού είναι Ισπανία-Σουηδία.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις