Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: «Έφυγαν» για τους «8» Ισπανία και Ιαπωνία σε μέρα με επικές γκάφες

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: «Έφυγαν» για τους «8» Ισπανία και Ιαπωνία σε μέρα με επικές γκάφες

Ισπανία και Ιαπωνία έγιναν οι πρώτες χρονικά ομάδες που προκρίθηκαν στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών επικρατώντας με άνεση των Ελβετία και Νορβηγία, αντίστοιχα.

Ξεκίνησαν το Σάββατο (5/8) η φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών που διεξάγεται στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Ισπανία και Ιαπωνία επικράτησαν της Ελβετίας και της Νορβηγίας αντίστοιχα και “έκλεισαν το εισιτήριό τους” για τους προημιτελικούς της διοργάνωσης.

Η “Ρόχα” έκανε πάρτι απέναντι στην Ελβετία συντρίβοντάς την με 5-1 και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Την παράσταση έκλεψε η 25χρονη μέσος της Μπαρτσελόνα, Αϊτάνα Μπονματί, οι οποία σκόραρε δύο φορές (5′, 36′), ενώ έδωσε την ασίστ σε άλλα δύο από τα γκολ της ομάδας της.

Βέβαια, στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης η Λάια Κοδίνα ήταν πρωταγωνίστρια στο απόλυτο blooper, όταν η Ισπανίδα κεντρική αμυντικός σκόραρε ένα από τα πιο επικά αυτογκόλ που έχουν μπει ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Δίχως να βρίσκεται υπό πίεση, στο ύψος περίπου της μεσαίας γραμμής, επιχείρησε να πασάρει προς την τερματοφύλακά της, όμως έβαλε τέτοιο φάλτσο και δύναμη στην μπάλα που εκείνη κατέληξε στα δίχτυα της ίδια της ομάδας. Η ίδια “εξιλεώθηκε” στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, σκοράροντας το τέταρτο γκολ της ομάδας της.

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, η Ιαπωνία έφτασε στη νίκη με 3-1 έναντι της Νορβηγίας. Η ομάδα από την Άπω Ανατολή προηγήθηκε με το αυτογκόλ της Ένγκεν στο 15′, για να ισοφαρίσει για τις Σκανδιναβές η Ρέιτεν με όμορφη κεφαλιά πέντε λεπτά αργότερα. Εκμεταλλευόμενη το τραγικό λάθος της Μπούε Ρίσα που της έδωσε “ασίστ” μέσα στην περιοχή, η Σιμίζου έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα της για να έρθει η Μιγιαζάβα να “σφραγίσει” την πρόκριση της “Nadeshiko” στην επόμενη φάση.

Εκεί, η Ισπανία περιμένει τη νικήτρια της αναμέτρησης Ολλανδία-Νότια Αφρική, ενώ η Ιαπωνιά θα βρει απέναντί της μια εκ των Σουηδία ή ΗΠΑ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις