Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: «Έφυγαν» για τους ημιτελικούς Ισπανία και Σουηδία

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: «Έφυγαν» για τους ημιτελικούς Ισπανία και Σουηδία

Ισπανία και Σουηδία έγιναν οι πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν το εισιτήριό τους για τους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών και θα αντιμετωπίσουν η μια την άλλη την προσεχή Τρίτη (15/8).

Με τις Ισπανία και Σουηδία να γίνονται οι πρώτες χρονικά ομάδες που εξασφαλίζουν τη θέση τους στην τετράδα, ξεκίνησαν οι προημιτελικοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών που διεξάγεται στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Για να φτάσει στην παρθενική συμμετοχή της στα ημιτελικά, η «Ρόχα» χρειάστηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ολλανδίας, της ομάδας που έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης του 2019.

Η Ισπανία, που ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Καλντετέι στο 80′ μετά το χέρι της Βαν Ντερ Γκρατ μέσα στην περιοχή. Αργότερα, η αμυντικός της Ίντερ έγινε ηρωίδα ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις για να στείλει τον προημιτελικό στον έξτρα χρόνο. Η Λίνεθ Μπερενστάιν είχε την ευκαιρία να κάνει την ανατροπή για την ομάδα της, όμως αστόχησε, και η Σάλμα Παραγιουέλο, με το πρώτο της γκολ σε Μουντιάλ, έκανε το 2-1 με τρομερή κούρσα και έδωσε τη νίκη στην ομάδα της.

Στον δεύτερο προημιτελικό, η Σουηδία προηγήθηκε της Ιαπωνίας με γκολ της Ίλεστεντ (το τέταρτό της στη διοργάνωση) και έκανε το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Άνγκελνταλ στο 51′ και έδειχνε ότι είχε βάλει τις βάσεις για την πρόκριση.

Ωστόσο, η πρωταθλήτρια του 2015 αντέδρασε: είχε χαμένο πέναλτι στο 76′ με την Ουέκι σε μια άκρως αμφιλεγόμενη απόφαση που έχει σηκώσει μεγάλη συζήτηση, είδε το απευθείας φάουλ της Φουτζίνο να χτυπάει δύο φορές (!) στο δοκάρι προτού έρθει το γκολ της Χαγιάσι στο 87′ για το 1-2. Τα πράγματα δεν άλλαξαν στις καθυστερήσεις, με τη Σουηδία να παίρνει τη νίκη και την πρόκριση και να περιμένει, πλέον, την Ισπανία στον ημιτελικό της Τρίτης 15 Αυγούστου.

Απογοητευμένες από τον οδυνηρό αποκλεισμό, οι παίκτριες της Ιαπωνίας κατέρρευσαν με το σφύριγμα της λήξης στον αγωνιστικό χώρο και ξέσπασαν σε κλάματα. Η ομάδα της Άπω Ανατολής ήταν από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ δεν είχε πορευτεί αήττητη μέχρι τον προημιτελικό.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις