Δευτέρα, 13 Μαΐ
23oC Αθήνα

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: Έγραψαν ιστορία οι Φιλιππίνες, έσπασε όλα τα ρεκόρ η Κορεάτισσα Κέισι Φερ

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: Έγραψαν ιστορία οι Φιλιππίνες, έσπασε όλα τα ρεκόρ η Κορεάτισσα Κέισι Φερ

Οι Φιλιππίνες πέτυχαν ιστορική νίκη επί της Νέας Ζηλανδίας, ενώ Λίντα Καϊσέδο και Κέισι Φερ ήταν τα κεντρικά πρόσωπα στην επικράτηση της Κολομβίας επί της Νότιας Κορέας.

Με την Κολομβία να επικρατεί της Νότιας Κορέας με 2-0 ξεκίνησε η έκτη μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών που λαμβάνει χώρα στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Η Κορεάτισσα με καταγωγή από τις ΗΠΑ, Κέισι Φερ θα θυμάται σίγουρα τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αφού σε ηλικία 16 ετών και 26 ημερών, έγινε η νεότερη παίκτρια που έχει αγωνιστεί ποτέ σε τελική φάση Μουντιάλ ανδρών ή γυναικών!

Για την ιστορία, το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Ιφεάνγι Τσιετζίνε από τη Νιγηρία, η οποία ήταν 16 ημερών και 34 ημερών όταν έπαιξε στη διοργάνωση του 1999.

Σημαντική ήταν η ημέρα και για τη σκόρερ του δεύτερου γκολ της Κολομβίας, Λίντα Καϊσέδο. Η 18χρονη επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης είχε διαγνωστεί με καρκίνο σε ηλικία 15 ετών. Παράλληλα, έγινε η πρώτη έφηβη που σκοράρει στο Μουντιάλ Γυναικών 2023, αλλά και η μόνη παίκτρια που κατάφερε να σκοράρει στις τελευταίες εκδόσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου Under-17, Under-20 και Seniors, μετρώντας τόσο τα τουρνουά ανδρών όσο και γυναικών!

Ιστορική νίκη για τις Φιλιππίνες, “στα σχοινιά” η Νορβηγία

Στο παιχνίδι που άνοιξε τη 2η αγωνιστική τις διοργάνωσης, οι Φιλιππίνες έγραψαν ιστορία καθώς το 1-0 επί της διοργανώτριας Νέας Ζηλανδίας ήταν η πρώτη νίκη τους σε Μουντιάλ. “Χρυσή” σκόρερ η Σαρίνα Μπόλντεν η οποία νίκησε όλες τις αντιπαλους της στον αέρα και σκόραρε με όμορφη κεφαλιά, στέλνοντας στα ουράνια συμπαίκτριες και συμπατριώτες και βάζοντας την ομάδα της στο κόλπο της πρόκρισης στη νοκ άουτ φάση.

Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, Ελβετία και Νορβηγία αναδείχθηκαν ισόπαλες δίχως τέρματα, σε ένα παιχνίδι δίχως πολλές ευκαιρίες. Με την ισοπαλία αυτή, οι Ελβετίδες έμειναν μόνες πρώτες στην κορυφή του ομίλου με τέσσερις βαθμούς, την ώρα που οι Σκανδιναβές κινδυνεύουν να κάνουν “δυσάρεστη έκπληξη” και να μείνουν πρόωρα εκτός συνέχειας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις