Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: Για χιλιοστά και μέσω VAR στα πέναλτι «εκθρόνισε» τις ΗΠΑ η Σουηδία, στους «8» και η Ολλανδία

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: Για χιλιοστά και μέσω VAR στα πέναλτι «εκθρόνισε» τις ΗΠΑ η Σουηδία, στους «8» και η Ολλανδία

Στο απόλυτο θρίλερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών που κρίθηκε στα πέναλτι για χιλιοστά, η Σουηδία άφησε εκτός προημιτελικών τις κατόχους του τροπαίου, ΗΠΑ, εκεί όπου βρίσκεται και η Ολλανδία.

Στο απόλυτο θρίλερ, σε ένα παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς η Σουηδία πήρε στη διαδικασία των πέναλτι την πρόκριση για τους προημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών αφήνοντας εκτός συνέχεια τις κατόχους του τίτλου, ΗΠΑ.

Τα 120 λεπτά της κανονικής διάρκειας και της παράτασης δεν έβγαλαν νικητή (0-0) και οι δύο ομάδες, Νο3 και Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, οδηγήθηκαν στη «ρώσικη ρουλέτα».

Εκεί η πρόκριση κρίθηκε για μερικά μόλις χιλιοστά. Οι δύο ομάδες τελείωσαν στο 3-3 το πρώτο στάδιο και οδηγήθηκαν στον ξαφνικό θάνατο. Η εκτέλεση της Κέλι Ο’Χάρα, που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο τέλος της παράτασης, σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι και η Λίνα Χούρτινγκ ήξερε ότι αν έστελνε την μπάλα στα δίχτυα, θα έδινε την πρόκριση στην ομάδα της.

Μια πρόκριση που έμελλε να έρθει με τον πιο ψυχοφθόρο τρόπο. Η Σουηδέζα εκτέλεσε, η τερματοφύλακας των ΗΠΑ απέκρουσε, όμως η μπάλα έφυγε προς τα πίσω της και κανένας στο γήπεδο δεν ήταν βέβαιος αν είχε περάσει τη γραμμή. Με την αγωνία στο κατακόρυφο, το VAR έδειξε ότι η μπάλα είχε περάσει για μερικά μόλις χιλιοστά, με αποτέλεσμα η Χούρτινγκ να κάνει το 5-4 και να στείλει τη Σουηδία στους προημιτελικούς «αποκαθηλώνοντας» την παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας για τη φάση των «16», η Ολλανδία είχε πιο εύκολο έργο απέναντι στη Νότια Αφρική. Οι «Οράνιε» επικράτησαν με 2-0 χάρη στα γκολ των Ζιλ Ρουρντ και Λίνεθ Μπερενστάιν στο 9′ και το 68′, αντίστοιχα. Οι παίκτριες της Νότιας Αφρικής έχασαν ευκαιρίες στη διάρκεια του αγώνα, όμως έπεσαν πάνω στην εκπληκτική Ντάφνι φαν Ντόμσελαρ, η οποία δεν άφηνε τίποτα να περάσει.

Στους προημιτελικούς η Σουηδία θα αντιμετωπίσει την Ιαπωνία, ενώ η Ολλανδία την Ισπανία.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις