Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: Η Αγγλία απέκλεισε τη διοργανώτρια Αυστραλία για τον πρώτο της «παγκόσμιο» τελικό

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: Η Αγγλία απέκλεισε τη διοργανώτρια Αυστραλία για τον πρώτο της «παγκόσμιο» τελικό

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με συνεχόμενες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, η Αγγλία επικράτησε με 3-1 της Αυστραλίας και ετοιμάζεται για το ραντεβού με την Ισπανία στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ Γυναικών.

Μπροστά σε 75.000 θεατές που κατέκλυσαν κάθε γωνία του «Stadium Australia», η Αγγλία χάλασε το πάρτι της οικοδέσποινας Αυστραλίας (3-1) και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών. Μάλιστα, οι «Λέαινες» της Σαρίνα Βίγκμαν έγιναν η πρώτη εθνική ομάδα της Αγγλίας μετά από το 1966 που φτάνει σε παγκόσμιο τελικό σε επίπεδο senior.

Με όπλο τον κόσμο της, η Αυστραλία ήθελε να κυνηγήσει το όνειρο, όμως στο 36ο λεπτό η Έλα Τουν κατάφερε να κάνει τους πάντες να σιγήσουν με ένα γκολ-βολίδα που κατέληξε στο ουρανό της εστίας της Άρνολντ. Οι διοργανώτριες ανασυντάχθηκαν στην επανάληψη και έφτασαν στην ισοφάριση με ένα γκολ-αριστούργημα της εμβληματικής αρχηγού τους, Σαμ Κερ, η οποία έπιασε ένα απίστευτο μακρινό σουτ έξω από την περιοχή που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Αγγλίδα τερματοφύλακα.

Από εκείνο το σημείο ο ημιτελικός έγινε ροντέο, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν μεγάλες ευκαιρίες. Ωστόσο, ήταν η Λάουρεν Χεμπ εκείνη που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, εκμεταλλευόμενη την ασυνεννοησία της αυστραλιανής άμυνας και το λάθος της Έλι Κάρπεντερ για να δώσει και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα της.

Αφού συνήλθε από το σοκ, η Αυστραλία βγήκε και πάλι μπροστά. Η Σαμ Κερ ήταν η βασική εκφράστρια των επιθετικών ενεργειών των “Matildas”, αλλά καμία της προσπάθεια δεν κατέληξε στα δίχτυα. Αποκορύφωμα η σπουδαία ευκαιρία που έχασε τελείως αφύλακτη μέσα από τη μικρή περιοχή, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Η έμπειρη Αγγλία δεν θα άφηνε “ατιμώρητη” την αστοχία της Αυστραλίας και έψαχνε την κατάλληλη στιγμή για να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων και να σφραγίσει την πρόκρισή της στον τελικό. Αυτή ήρθε στο 86΄με την Κλόε Κέλι και την Αλέσια Ρούσο να συνεργάζονται εξαιρετικά στην κόντρα επίθεση και την τελευταία να πλασάρει εύστοχα για το 3-1.

Πλέον, η Αγγλία ετοιμάζεται για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (20/8, 13:00) με αντίπαλο την Ισπανία, ενώ το Σάββατο (19/8, 11:00) η Αυστραλία θα αντιμετωπίσει τη Σουηδία στο παιχνίδι για την τρίτη θέση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις