Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: Η επιστροφή από την κόλαση στον παράδεισο της Αργεντινής και η «πύρρειος» νίκη της Κίνας

Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: Η επιστροφή από την κόλαση στον παράδεισο της Αργεντινής και η «πύρρειος» νίκη της Κίνας

Η Αργεντινή έφερε ισοπαλία με την Νότια Αφρική ενώ βρισκόταν πίσω με δύο γκολ, ενώ η Αγγλία με mvp την Λορέν Τζέιμς κέρδισε τη Δανία. Τέλος, η Κίνα πέρασε δια πυρός και σιδήρου για να κερδίσει τελικά με 1-0 την Αϊτή.

Με την ισοπαλία της Αργεντινής με τη Νότια Αφρική ξεκίνησε η όγδοη ημέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών που λαμβάνει χώρα στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Οι Νοτιοαφρικανές άνοιξαν το σκορ με τη Μοτλάχο στο 30’, ενώ η Γκατλάνα στο 66’ αύξησε τη διαφορά. Και εκεί που όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, η Αργεντινή αντέδρασε και μείωσε με την Μπράουν στο 74’, για να φέρει το ματς στα ίσια στο 79’ με τη Νούνιες.

Οι δύο ομάδες έχουν από έναν βαθμό στη διοργάνωση και βρίσκονται πίσω από Ιταλία και Σουηδία που έχουν από τρεις βαθμούς.

Το νικηφόρο της σερί συνέχισε η Αγγλία, επικρατώντας με 1-0 επί της Δανίας, η οποία την φέρνει κοντά στην πρώτη θέση στον 4ο όμιλο.

Πρόσωπο του αγώνα η «μαγική» Λόρεν Τζέιμς, η οποία σκόραρε στην πρώτη της συμμετοχή στο τουρνουά, με ένα υπέροχο σουτ με φάλτσο λίγο έξω από την περιοχή.

Ωστόσο, σοβαρό πλήγμα για τις «λέαινες» αποτελεί ο τραυματισμός της Κίρα Ουόλς, η οποία κατά τη διάρκεια του αγώνα ζήτησε να αποχωρήσει με πόνους στο γόνατο. Τελικά, έφυγε με φορείο και κλάμματα στα μάτια, με τις Αγγλίδες να ανησυχούν για την κατάστασή της.

Η όγδοη ημέρα του Μουντιάλ έκλεισε με την επικράτηση της Κίνας επί της Αϊτής. Η Κίνα, ακόμα και αν έπαιζε για περισσότερη από μία ώρα με 10 παίκτριες στο γήπεδο, έμεινε όρθια και νίκησε με 1-0 την Αϊτή.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις