Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: Η Ισπανία βγήκε νικήτρια στο θρίλερ με τη Σουηδία και «πέταξε» για πρώτη φορά στον τελικό

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: Η Ισπανία βγήκε νικήτρια στο θρίλερ με τη Σουηδία και «πέταξε» για πρώτη φορά στον τελικό

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι όπου τα πάντα κρίθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Ισπανία κέρδισε τη Σουηδία με 2-1 και προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικό Μουντιάλ γυναικών.

Μια ανάσα μακριά από τον πρώτο της παγκόσμιο τίτλο στο ποδόσφαιρο γυναικών βρίσκεται η Ισπανία. Σε μια αμφίρροπη μάχη που κρίθηκε στα τελευταία δέκα λεπτά, διάστημα στο οποίο σημειώθηκαν όλα τα γκολ, η “Ρόχα” επικράτησε με 2-1 της Σουηδίας και την Κυριακή (20/8) θα βρεθεί για πρώτη φορά σε τελικό Μουντιάλ Γυναικών.

Το σύνολο του Χόρχε Βίλντα μπήκε ως αουτσάιντερ στον ημιτελικό με τις Σκανδιναβές, οι οποίες είχαν αφήσει εκτός συνέχειας τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία στη νοκ άουτ φάση, δύο από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης.

Εντέλει η πρόκριση ήρθε με δραματικό τρόπο στο φινάλε, αφού λίγο έλειψε να υπάρξει επανάληψη του προημιτελικού με την Ολλανδία, όταν και η Ισπανία είχε ισοφαριστεί στις καθυστερήσεις και χρειάστηκε την παράταση για να “σγραγίσει” την πρόκριση.

Η Ισπανία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στη μεγαλύτερη διάρκεια και θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα στο 70′ με τη Μαρία Ρεδόνδο, όταν η προβολή της κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Ό,τι δεν κατάφερε εκείνη, πέτυχε η Σάλμα Παραγιουέλο. Ερχόμενη και πάλι από τον πάγκο στη θέση της Αλέξια Πουτέγιας, η φορ της Ισπανίας (και πρώην σπρίντερ) έκανε μια υπέροχη περιστροφή και τελείωσε υποδειγματικά για το 1-0 στο 81′.

Το προβάδισμα της Ισπανίας δεν κράτησε πολύ, αφού η Σουηδία απέδειξε και πάλι πόσο σκληρό καρύδι είναι. Στο 88′ η Χούρτινγκ έδωσε την ασίστ με κεφαλιά και η Μπλόμκβιστ νίκησε την Κολ με βολέ μέσα από την περιοχή για την ισοφάριση. Αμφότερες οι παίκτριες είχαν περάσει ως αλλαγή μερικά λεπτά πριν.

Ωστόσο, το χαμόγελο των Σουηδέζων κόπηκε απότομα. Στην αμέσως επόμενη φάση, η Ισπανία κέρδισε κόρνερ, η Αμπεγέιρα το εκτέλεσε με κοντινή πάσα βρίσκοντας αμαρκάριστη την Καρμόνα στο ύψος της περιοχής. Η αρχηγός της Ισπανίας εξαπέλυσε έναν κεραυνό, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι της Μούσοβιτς και να καταλήγει στα δίχτυα για το ιστορικό γκολ που έστειλε τη “Ρόχα” στον τελικό.

Εκεί, θα περιμένει τη νικήτρια του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στην οικοδέσποινα Αυστραλία και την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αγγλία (16/8, 13:00).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις