Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: Η Καϊσέδο το γκολ του τουρνουά για την «εφτάψυχη» Κολομβία, πέρασε στους «16» η Νορβηγία

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: Η Καϊσέδο το γκολ του τουρνουά για την «εφτάψυχη» Κολομβία, πέρασε στους «16» η Νορβηγία

Συγκλονιστικά ήταν τα παιχνίδια της Κυριακής (30/7) για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών. Με κεφαλιά-buzzer beater στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, η Κολομβία πήρε τη νίκη απέναντι στη Γερμανία και έκανε το 2/2 στον 8ο όμιλο.

Οι “Cafeteras” είχαν πάρει το προβάδισμα στο 52ο λεπτό με τη γκολάρα της Λίντια Καϊσέδο, η οποία αφού “ζάλισε” με τις ντρίμπλες της την αντίπαλη άμυνα, έστειλε την μπάλα με ένα άπιαστο σουτ στα δίχτυα.

Η Αλεξάντρα Ποπ ισοφάρισε για τη Γερμανία στο 89ο λεπτό και ενώ όλοι νόμιζαν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει, η Κολομβία δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Η Λέισι Σάντος εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, η Μανουέλα Βανέγκας νίκησε όλη την αντίπαλη άμυνα στον αέρα και υποχρέωσε τη Γερμανία στην πρώτη της ήττα σε όμιλο από το 1995!

Στο άλλο παιχνίδι του 8ου ομίλου, το Μαρόκο πέτυχε την πρώτη του νίκη απέναντι στη Νότια Κορέα με 1-0 και διατηρεί ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση. “Χρυσή” σκόρερ για τις “Λέαινες του Άτλαντα” η Ιμπτισάμ Ζραΐντι, ενώ ιστορία έγραψε η 25χρονη κεντρική αμυντικός Νουχαΐλα Μπενζίνα, καθώς έγινε η πρώτη παίκτρια που αγωνίζεται σε Μουντιάλ φορώντας χιτζάμπ, το κάλυμμα κεφαλής των μουσουλμάνων.

Εξάρα πρόκρισης η Νορβηγία, εκτός η Νέα Ζηλανδία που “κόλλησε” στο μηδέν

Η Νορβηγία ήθελε μόνο νίκη στην τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου απέναντι στις Φιλιππίνες για να έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Οι Σκανδιναβές μπήκαν στο παιχνίδι με το “μαχαίρι στα δόντια”, σκόραραν τρεις φορές πριν τη λήξη του ημιχρόνου και ήταν ισοπεδωτικές φτάνοντας στο εμφατικό 6-0.

Για να περάσουν, βέβαια, στην επόμενη φάση ήθελαν και “δώρο” από το άλλο παιχνίδι του ομίλου ανάμεσα στην Ελβετία και τη Νέα Ζηλανδία. Η πρώτη βολευόταν και με το “Χ” που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τις διοργανώτριες να μην μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά και να αποχαιρετούν τη διοργάνωση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις