Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: Ιστορικό κάζο της Γερμανίας, ιστορική πρόκριση για το Μαρόκο

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: Ιστορικό κάζο της Γερμανίας, ιστορική πρόκριση για το Μαρόκο

Με μια ακόμα έκπληξη, και ίσως τη μεγαλύτερη της διοργάνωσης, ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών που διεξάγεται στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η φιναλίστ του περσινού Euro, Γερμανία, “κόλλησε” στο 1-1 με την ουραγό του γκρουπ, Νότια Κορέα, δώρο που εκμεταλλεύτηκε το Μαρόκο που επικράτησε με 1-0 της πρωτοπόρου, Κολομβίας.

Έτσι, οι “Λέαινες του Άτλαντα” έγραψαν ιστορία, καθώς στην παρθενική τους συμμετοχή σε τελική φάση Μουντιάλ γυναικών κατάφεραν να προκριθούν στα νοκ-άουτ αφήνοντας εκτός συνέχειας ένα μεγαθήριο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Χρυσή σκόρερ η Λαμαρί στο 45+4′, η οποία πήρε το ριμπάουντ από το χαμένο πέναλτι της Σεμπάκ και έβαλε σε τροχιά πρόκρισης την ομάδα της, η οποία πλέον μπορεί να ονειρεύεται πορεία ανάλογη με εκείνη των αντρών στο Μουντιάλ του Κατάρ τον περασμένο χειμώνα.

Από τις πιο δυνατές στιγμές της διοργάνωσης, μέχρι στιγμής, όσα εκτυλίχθηκαν μετά τη λήξη στην αναμέτρηση του Μαρόκου. Καθώς το παιχνίδι της Γερμανίας βρισκόταν σε εξέλιξη και ένα γκολ μπορούσε να αλλάξει τα πάντα, οι παίκτριες είχαν συγκεντρωθεί αγκαλιασμένες στη σέντρα με τα κινητά στα χέρια τους παρακολουθώντας τα κρίσιμα τελευταία λεπτά. Το τελευταίο σφύριγμα έδωσε έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς, με τις Μαροκινές να ξεσπούν σε κλάματα εκτονώνοντας την έντασή τους.

Από την πλευρά της, η Γερμανία είδε τη Νότια Κορέα να παίρνει προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 6ο λεπτό με την Τσο. Η Ποπ ισοφάρισε με κεφαλιά στο 42ο λεπτό, σκορ με το οποίο η ομάδα της εκείνη την ώρα έπαιρνε την πρόκριση. Το γκολ στο άλλο παιχνίδι σήμαινε πως και η Γερμανία όφειλε να σκοράρει, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει, παρά το γεγονός ότι είχε συντριπτική κατοχή. Το σφύριγμα της λήξης είδε ένα ακόμα φαβορί της διοργάνωσης να αποχαιρετά πρόωρα, καθώς αντίστοιχα νωρίς πήραν το αεροπλάνο της επιστροφής ο Καναδάς και η Βραζιλία.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις