Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: ΜακΚέιμπ και Φουτζίνο πέτυχαν γκολάρες, «έκλεισαν» θέση στους 16 Ισπανία και Νότια Κορέα

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: ΜακΚέιμπ και Φουτζίνο πέτυχαν γκολάρες, «έκλεισαν» θέση στους 16 Ισπανία και Νότια Κορέα

Ισπανία και Ιαπωνία έκαναν το 2/2 στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών που φολοξενείται στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας και “έκλεισαν” τα εισιτήριά τους για τη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης.

Η “Ρόχα” δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στη σαφώς υποδεέστερη Ζάμπια, την οποία συνέτριψε με το ευρύ 5-0. Μάλιστα, η αφρικανική ομάδα είχε ηττηθεί με το ίδιο βαρύ σκορ και από την Ιαπωνία, αντιμετωπίζοντας μεγάλη δυσκολία να αντεπεξέλθει απέναντι σε μεγαθήρια της διοργάνωσης.

Highlight της αναμέτρησης οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο τέταρτο γκολ της Ισπανίας. Η διαιτήτρια από τη Νότια Κορέα, Χιεόν-Ζεόνγκ Οχ, προκάλεσε σύγχυση στους πάντες στο γήπεδο λόγω των αγγλικών της και χρειάστηκε χρόνος προκειμένου να γίνει κατανοητό ότι το γκολ της Ερμόσο είχε μετρήσει.

Για τον ίδιο όμιλο, το 2/2 έκανε και η Ιαπωνία, η οποία κέρδισε μάλλον “σβηστά” την Κόστα Ρίκα με 2-0. Και τα δύο γκολ της Nadeshiko σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα δύο λεπτών και ιδιαίτερα εκείνο της Φουτζίνο ήταν αρκετά εντυπωσιακο. Η παίκτρια της Ιαπωνίας σκόραρε από εξαιρετικά δύσκολη θέση, νικώντας την αντίπαλη τερματοφύλακα στην κλειστή της γωνία.

Η Λίον και η ιρλανδική άμυνα “ακύρωσαν” την ονειρική γκολάρα της ΜακΚέιμπ

Η Ιρλανδία δεν είχε καταφέρει να σκοράρει στην πρεμιέρα της σε Μουντιάλ γυναικών και η Κέιτι ΜακΚέιμπ φρόντισε να αποζημιώσει συμπατριώτες και οπαδούς για αυτό. Με μια καταπληκτική απευθείας εκτέλεση κόρνερ, η παίκτρια της Άρσεναλ “κρέμασε” την αντίπαλη τερματοφύλακα και έκανε τους πάντες να παραληρούν με την γκολάρα που σημείωσε.

Η συνέχεια δεν ήταν ιδανική για τις Ιρλανδές, αφού ο Καναδάς πήρε τα ηνία του αγώνα, ισοφαρίζοντας αρχικά με το αυτογκόλ της Μέγκαν Κονόλι πριν το ημίχρονο και παίρνοντας το προβάδισμα με το γκολ της Αντριάνα Λίον στο 53′.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις