Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: «Τσέκαραν» τα εισιτήρια για τους προημιτελικούς Κολομβία και Γαλλία

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: «Τσέκαραν» τα εισιτήρια για τους προημιτελικούς Κολομβία και Γαλλία

Κολομβία και Γαλλία είναι οι τελευταίες ομάδες που εξασφάλισαν το εισιτήριό τους για τους προημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών μετά την επικράτησή τους επί των Τζαμάικα και Μαρόκου, αντίστοιχα.

Την πρόκρισή τους στους προημιτελικούς του προημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών πήραν Κολομβία και Γαλλία που συμπλήρωσαν το παζλ των οκτώ καλύτερων ομάδων της διοργάνωσης. Οι «Cafeteras» της Λίντα Καϊσέδο επικράτησαν με 1-0 της Τζαμάικα και πέρασαν στους προημιτελικούς για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Το παιχνίδι είχε πολλές φάσεις μπροστά και από τις δύο εστίες, όμως μόνο η Καταλίνα Ούσμε κατάφερε να βρει δίχτυα. Στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης, η αρχηγός της Κολομβίας έκανε υποδειγματικό κοντρόλ στη σέντρα-διαβήτη της Άννα Γκουζμάν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της αντίπαλης τερματοφύλακα. Μάλιστα, αυτό ήταν και το μοναδικό γκολ που έμελλε να δεχθεί η ομάδα της Τζαμάικα στη διοργάνωση!

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η εμπειρία της Γαλλίας έκανε τη διαφορά απέναντι στο Μαρόκο, με τις «Μπλε» να επικρατούν άνετα με 4-0. Οι παίκτριες του Ερβέ Ρενάρ έβαλαν από νωρίς τα θεμέλια της πρόκρισης, σκοράροντας τρία γκολ μέσα σε διάστημα οκτώ λεπτών. Με το τέταρτο τέρμα της στη διοργάνωση η Καντιντιατού Ντιανί άνοιξε το σκορ στο 15′, ενώ η ίδια έγινε δημιουργός για το 2-0 Κενζά Νταλί.

Η πρώτη σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας, Εζενί Λε Σομέρ έκανε το 3-0 στο 23′ εκμεταλλευόμενη το τραγικό λάθος της αντίπαλης άμυνας, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με κεφαλιά στο 70ό λεπτό για το υπ αριθμόν 92 γκολ της με το εθνόσημο.

Στους προημιτελικούς που ξεκινούν την Παρασκευή (11/8), η Κολομβία θα αντιμετωπίσει την Αγγλία και η Γαλλία την Αυστραλία. Ισπανία-Ολλανδία και Ιαπωνία-Σουηδία είναι τα άλλα δύο ζευγάρια.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις