Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: «Βροχή» από γκολ, έκλεισαν εισιτήριο για τους «16» Ολλανδία, ΗΠΑ, Αγγλία και Δανία

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών: «Βροχή» από γκολ, έκλεισαν εισιτήριο για τους «16» Ολλανδία, ΗΠΑ, Αγγλία και Δανία

Η Ολλανδία σκόρπισε το Βιετνάμ στους… 7 ανέμους, η Αγγλία διέσυρε την Κίνα με 6-1, ενώ η Πορτογαλία αποκλείστηκε από τη διοργάνωση.

Πάρτι έκανε η εθνική ομάδα της Ολλανδίας απέναντι στο Βιετνάμ πριν τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, όπου επικράτησε με 7-0! Έτσι, οι «Οράνιε» προκρίθηκαν ως πρώτες από τον 5ο όμιλο και δείχνουν έτοιμες να επαναλάβουν την πορεία του 2019, όταν και έφτασαν μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.

Στη δεύτερη θέση του ομίλου τερμάτισαν οι κάτοχοι του τροπαίο, ΗΠΑ, οι οποίες έμειναν στο 0-0 με την Πορτογαλία, χάνοντας πολλές ευκαιρίες για να βρουν το γκολ της νίκης. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η παρέα της Μέγκαν Ραπίνο που αποθεώθηκε και πάλι, θα αντιμετωπίσει τη Σουηδία, ενώ η Ολλανδία θα χρειαστεί να περιμένει τα αυριανά (2/8) αποτελέσματα.

Αν και αγωνίστηκε στη διοργάνωση ως πρωτάρα, η Πορτογαλία «κέρδισε» τις εντυπώσεις και έφτασε κοντά στο να προκριθεί έχοντας μεγαθήρια στον όμιλό της. Οι παίκτριες της «Σελεσάο» αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση με δάκρυα στα μάτια, έδειξαν όμως τα δόντια τους ενόψει και των επόμενων μεγάλων ραντεβού.

Την ίδια ώρα, η Αγγλία διέσυρε την Κίνα, επικρατώντας με 6-1 και κάνοντας το απόλυτο 3/3 στον όμιλο. Οι πρωταθλήτριες της Ευρώπης άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με τη Ρουσό, ενώ στο 26′ η Χεμπ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας της.

Στο 41′, η Τζέιμς, η οποία είχε δημιουργήσει τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας της, έκανε το 3-0, ενώ η Κίνα μείωσε στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Γουάνγκ. Στο 66′ και πάλι η Τζέιμς βρήκε δίχτυα για το 4-1, ενώ η Κέλι στο 77′ έκανε το 5-1, για να κάνει η Ντέιλι το 6-1 στο 84′.

Στον τελευταίο αγώνα της ημέρας, η Δανία νίκησε την Αϊτή με 2-0, σε ένα ματς που θα μπορούσε να έχει και μεγαλύτερο σκορ. Έτσι η ομάδα του Λαρς Σόντεργκααρντ θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Αυστραλία για μια θέση στα προημιτελικά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις