Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Ο Χάντσον Σμιθ αποκάλυψε ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Ο Χάντσον Σμιθ αποκάλυψε ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Βρετανός Μάθιου Χάντσον-Σμιθ, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον αγώνα των 400μ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου στο Όρεγκον, προέβη σε μια σοκαριστική αποκάλυψη, αφού δήλωσε πως πέρυσι αποπειράθηκε να βάλει τέλος της ζωής του.

Ο Χάντσον Σμιθ με την ολοκλήρωση της κούρσας των 400 μέτρων στην οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, ξέσπασε σε λυγμούς.

Λίγο αργότερα σε δηλώσεις του σόκαρε τους πάντες αποκαλύπτοντας ότι πέρσι προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αφού όπως δήλωσε οι τραυματισμοί, η έλλειψη χορηγών και η απομόνωση του κορωνοϊού τον εξάντλησαν ψυχολογικά.

Οι δηλώσεις του Χάντσον Σμιθ

Είχα τεράστια προβλήματα ψυχικής υγείας το 2021», είπε ο Χάντσον-Σμιθ στους δημοσιογράφους μετά την κατάκτηση του τέταρτου μεταλλίου της Βρετανίας στο Γιουτζίν του Όρεγκον.
«Δεν το γνωρίζουν πολλοί, αλλά κυριολεκτικά έκανα απόπειρα αυτοκτονίας. Αγωνιζόμουν γνωρίζοντας ότι πονούσα όλη την ώρα, πήγαινα σε αγώνες γνωρίζοντας ότι δεν είμαι 100%. Φαντάσου να πατάς στη γραμμή με αυτό το συναίσθημα. Έχεις μεγάλη πίεση γιατί όλοι περιμένουν πολλά από σένα», τόνισε.

«Δεν μπορούσα να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πολλούς λόγους. Κατά τη διάρκεια της Covid-19, ήμουνα μόνος μου στην Αμερική. Λατρεύω την Αμερική, αλλά ήθελα να είμαι με την οικογένειά μου. Ήταν δύσκολο», είπε. «Η μαμά μου και οι άλλοι έλεγαν «άκου, κάνε αυτό» και τώρα ξεπλήρωσα τα χρέη, με πήρε η Puma και τώρα έχω αυτό το μετάλλιο.Ειλικρινά, πολλοί άνθρωποι θα είχαν ραγίσει», πρόσθεσε.
«Είδα το όνομά μου και έπεσα κάτω γιατί αυτά τα τρία χρόνια ήταν απόλυτη κόλαση…»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις