Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου: Προβληματισμός στη Γερμανία για το αρνητικό ρεκόρ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου: Προβληματισμός στη Γερμανία για το αρνητικό ρεκόρ
ΦΩΤΟ Reuters

Η Γερμανία πραγματοποίησε τη χειρότερη εμφάνιση της ιστορίας της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου, γεγονός που έφερε προβληματισμό στην αποστολή της στο Όρεγκον των ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής της γερμανικής ομοσπονδίας, Γιούργκεν Κέσινγκ, δεν έκρυψε μάλιστα την απογοήτευσή του για την παρουσία των αθλητών της χώρας, οι οποίοι και κατέκτησαν συνολικά μόλις δύο μετάλλια, ένα χρυσό και ένα χάλκινο.

«Δυστυχώς δεν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες μας» είπε ο Κέσινγκ στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF και πρόσθεσε:  «Ο παγκόσμιος τίτλος από την Μιχάμπο ήταν καλός, αλλά τον επισκιάζει το γεγονός ότι δεν είχαμε τις επιτυχίες που θέλαμε και ελπίζαμε. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Δεν είχαμε τον αριθμό των διεκδικητών μεταλλίων που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και δεκαετίες. Είχαμε επίσης τέσσερις που έπρεπε να αποκλειστούν πριν από τον αγώνα (σ.σ. με τραυματισμό ή ασθένεια).

Για την υπόλοιπη ομάδα η πίεση ήταν πολύ μεγάλη φυσικά. Έχουμε το πλαίσιο για την ανάπτυξη ταλέντων που διαρκεί έως το 2028. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε αυτά το 2024 και μέχρι το 2028 και ελπίζουμε ότι θα είναι καλύτερα από το Τόκιο πέρυσι και το Γιουτζίν φέτος».

Η Γερμανία είχε πάντως μία από τις χειρότερες παρουσίες της και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, με μόνο 37 μετάλλια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις