Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Παγκόσμιος πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Ο Κώστας Δουβαλίδης έμεινε εκτός ημιτελικών στα 60 μ. εμπόδια

Παγκόσμιος πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Ο Κώστας Δουβαλίδης έμεινε εκτός ημιτελικών στα 60 μ. εμπόδια
ΦΩΤΟ Intime

Ο Κώστας Δουβαλίδης τερμάτισε 6ος στην δύσκολη προκριματική σειρά των προημιτελικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι και έμεινε εκτός συνέχεια. 

Ο Κώστας Δουβαλίδης τερμάτισε έκτος στη 2η προκριματική σειρά των 60μ. εμπόδια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, στο Βελιγράδι, με 7.77 και δεν κατάφερε να πάρει την απευθείας πρόκριση για τα ημιτελικά του αγωνίσματος. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα είχε τρέξει φέτος την απόσταση σε 7.79, ενώ είχε αντιμετωπίσει τραυματισμό στο πόδι και δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Επιπρόσθετα, ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής των εμποδίων ήρθε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα έχοντας περάσει δύσκολη σεζόν καθώς δεν είχε εγκαταστάσεις για προπονήσεις ενώ στον κλειστό είχε δώσει τρεις δύο αγώνες. Μετά την ολοκλήρωση των έξι προκριματικών σειρών, με γρηγορότερο τον Αμερικανό κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ Γκραντ Χόλογουεϊ (7.40), ο Δουβαλίδης κατετάγη 31ος. Ο ημιτελικός έκλεισε στα 7.74. Την πρόκριση στον ημιτελικό εξασφάλιζαν οι τρεις πρώτοι από κάθε σειρά και οι έξι καλύτερες επιδόσεις.

Την απευθείας πρόκριση από την προκριματική σειρά του Κώστα Δουβαλίδη εξασφάλισε ως πρώτος ο Βραζιλιάνος Ραφαέλ Περέιρα (7.60), ως δεύτερος ο Γάλλος Πασκά Μαρτινό-Λανγκάρντ (7.69) και ως τρίτος ο Πολωνός Γιακούμπ Σιμάνσκι (7.70).

Νωρίτερα, στην 1η προκριματική σειρά των 60μ. εμπόδια, πρώτος πέρασε τη γραμμή του φίνις ο Βρετανός Ντέιβιντ Κινγκ (7.65), δεύτερος ο Αμερικανός Τζάρετ Ίτον (7.66) και τρίτος ο Ρουέμπιν Ουέλτερς από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο (7.69). Τέταρτος στην 1η προκριματική σειρά τερμάτισε ο Κύπριος Μίλαν Τραϊκοβιτς με χρόνο 7.69.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις