Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Παλικάρι” ο Τσιτσιπάς! “Λύγισε” από τον Τζόκοβιτς στο 5ο σετ και έμεινε εκτός τελικού στο Roland Garros

“Παλικάρι” ο Τσιτσιπάς! “Λύγισε” από τον Τζόκοβιτς στο 5ο σετ και έμεινε εκτός τελικού στο Roland Garros
Reuters

Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς το απέδειξε με την πορεία του στο φετινό Roland Garros, αλλά και με τον ημιτελικό που έδωσε στο γαλλικό Grand Slam. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είδε τον Έλληνα τενίστα να επιστρέφει από το 2-0 στα σετ, αλλά τελικά πήρε -με μεγάλο άγχος- τη νίκη με 3-2 και το “εισιτήριο” για τον τελικό του γαλλικού Open, Κόντρα στον Ναδάλ για την κούπα.

Ο Τσιτσιπάς κοίταξε… κατάματα τον Τζόκοβιτς. Μετά από έναν εκπληκτικό ημιτελικό που κράτησε κάτι παραπάνω από 3,5 ώρες, ο Σέρβος νίκησε τον Έλληνα πρωταθλητή με 3-2 (6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1) και προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros εκεί που θα αντιμετωπίσει τον Ράφα Ναδάλ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε να χάνει με 2-0, αλλά έβγαλε απίστευτο πάθος και προσπάθησε να… σοκάρει τον Σέρβο (Νο. 1 στην παγκόσμια κατάταξη), φέρνοντας το παιχνίδι στο 2-2. Ο “Τζόκερ” έδειξε την απαραίτητη ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία και “καθάρισε” το 5ο σετ και τη νίκη.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγωνα

Ο Τσιτσιπάς εμφανίστηκε επιθετικός αλλά και νευρικός στο ξεκίνημα του αγώνα, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Τζόκοβιτς, κάνοντας το break με το… καλημέρα και παίρνοντας τα τρία πρώτα game. Αν και κινδύνεψε να χάσει το 7ο game, ο “Τζόκερ” πήρε τελικά το πρώτο σετ με 6-3 μετά από 41 λεπτά αγώνα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έπαιξε πιο επιθετικά και συγκεντρωμένα στη συνέχεια, βάζοντας… δύσκολα στον Σέρβο. Στο 5ο game ο Τζόκοβιτς εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Τσιτσιπά και έφτασε από το… πουθενά στο break (3-2). Ο Σέρβος συνέχισε ακάθεκτος κι έφτασε μετά από 40 λεπτά στο 6-2.

Στο τελευταίο σετ είχαμε μεγάλη “μάχη” με τον Τζόκοβιτς να κάνει το break για το 5-4. Ο Τσιτσιπάς όμως όχι μόνο έμεινε… ζωντανός, αλλά έφτασε και στην κατάκτηση του σετ (7-5), μειώνοντας σε 2-1 μετά από “μάχη” 63 λεπτών.

Έχοντας πάρει… τα πάνω του, ο Τσιτσιπάς έκανε break στην αρχή του 4ου σετ (2-0), για να πάρει την “απάντηση” του Σέρβου (2-2 με δικό του break). Οι δυο αθλητές έδωσαν μεγάλη “μάχη” στη συνέχεια, με τον Τζόκοβιτς να δείχνει σοκαρισμένος και τον Έλληνα πρωταθλητή πιο φρέσκος και -με νέο break– να κάνει το 2-2 (6-4).

Στο 5ο σετ ο Τζόκοβιτς εμφανίστηκε αποφασισμένος για τη νίκη. Ο Σέρβος ισοφάρισε στο δικό του game κι έκανε το break στο τρίτο, δείχνοντας πολύ πιο καθαρό μυαλό στις εκτελέσεις του. Ο “Τζόκερ” πήρε ξανά ψυχολογία κι επικράτησε στο τέταρτο game (3-1), κάνοντας ακολούθως δεύτερο σερί break απέναντι στον Έλληνα πρωταθλητή, που άρχισε να χάνει την αυτοκυριαρχία του προς το τέλος (4-1). Παρά την υπερπροσπάθεια του Τσιτσιπά, το Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης κατέκτησε το τελευταίο σετ με 6-1.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις