Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Παναγιώτης Φασούλας για το Ελλάδα – Ουκρανία: «Οι Ουκρανοί παίζουν μπάσκετ, εμείς αν είχαμε οσμή θερμού επεισοδίου θα τρέχαμε στα σούπερ μάρκετ»

Παναγιώτης Φασούλας για το Ελλάδα – Ουκρανία: «Οι Ουκρανοί παίζουν μπάσκετ, εμείς αν είχαμε οσμή θερμού επεισοδίου θα τρέχαμε στα σούπερ μάρκετ»

Ο Παναγιώτης Φασούλας μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 για το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ με την Ουκρανία για την τέταρτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Eurobasket 2022.

«Εδώ οι Ουκρανοί συμμετείχαν στη Γιουροβίζιον, δεν θα συμμετέχουν στο Eurobasket; Εδώ κάνουν μπάνια, δεν θα έβρισκαν χρόνο για προπονήσεις;» διερωτήθηκε ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής, Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος υποστήριξε ότι ο πόλεμος είναι κάτι συνηθισμένο σ’ αυτές τις χώρες.

«Οι Ρώσοι κάνουν μπάνια στη Κριμαία την ώρα που βομβαρδίζεται η περιοχή. Αδιανόητα πράγματα για εμάς. Για αυτούς είναι κάτι φυσιολογικό. Αν εμείς έχουμε- χτύπα ξύλο – οσμή θερμού επεισοδίου, δεν θα κάνουμε μπάνια. Θα αφήσουμε τις παραλίες και θα τρέχουμε σε σούπερ – μάρκετ. Αυτοί είναι διαφορετικοί. Έχουν συνηθίσει αυτή την κατάσταση αναταραχής. Και για αυτό δεν πίστεψα ότι μπορούν πραγματικά να επηρεαστούν από τις συγκρούσεις», τόνισε.

Ο Παναγιώτης Φασούλας υπενθύμισε ότι στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, η εθνική Σερβίας έπαιζε κανονικά ενώ βομβαρδιζόταν το Βελιγράδι, λέγοντας ότι αυτοί οι συγκεκριμένοι λαοί «δεν καταλαβαίνουν από τέτοια πράγματα». Ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ουκρανία δεν είναι μια ομάδα που μπορεί να απειλήσει την εθνική μας, «αν σταθούμε στο μέσο όρο της απόδοσής μας».

Ο Παναγιώτης Φασούλας θεωρεί ότι η Εθνική Ελλάδας είναι για μετάλλιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τα κατακτήσει σίγουρα.

«Αλλά το μετάλλιο δεν είναι κάτι που το παίρνεις με συμβόλαιο. Για αυτό αγωνίζονται για να αποδείξουν ότι μπορούν να το κερδίσουν», εξήγησε.

Ερωτηθείς για το ποιοι είναι οι μεγάλοι ανταγωνιστές της εθνική μας, απάντησε ότι όλοι είναι εν δυνάμει ανταγωνιστές και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Σερβία και στη Σλοβενία. Σημείωσε πάντως, ότι και η Ιταλία φάνταζε ως ένα από τα φαβορί για την πρόκριση στην τετράδα της διοργάνωσης και έχασε από την Ουκρανία.

«Όταν κερδίσαμε το χρυσό μετάλλιο το 1987, η Ελλάδα ήταν μια απαξιωμένη μπασκετικά χώρα, δεν είχε καμία βαρύτητα η φανέλα της εθνικής, κάτι σαν την Αγγλία ή την Ουκρανία, άντε λίγο παραπάνω. Μετά όμως έγινα πράγματα. Πήραμε και άλλα μετάλλια και διακρίσεις», υπογράμμισε και παραδέχθηκε ότι «δεν είμαστε μια χώρα που μπορεί να διεκδικεί ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάθε φορά», καθώς «δεν έχουμε την παραγωγή παικτών που έχουν οι χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας ή της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ούτε την παραγωγή της Ισπανίας η οποία καταγράφει μια τρομερή κοιλιά αυτό τον καιρό».

«Μας ενδιαφέρει αν παίζουν 1.000 άνθρωποι μπάσκετ, να παίξουν 20.000, ώστε να μεγαλώσει η δεξαμενή παικτών για να επανδρώσουμε την εθνική ομάδα. Αν δεν συμβεί αυτό, αναγκάζεσαι να έχεις Έλληνες της ομογένειας, όπως ο Καλάθης και ο Ντόρσεϊ», συμπλήρωσε.

«Διάβασα κάτι γελοιότητες ότι οι εθνικές πρέπει να δείχνουν το μπάσκετ που παίζεται στη χώρα και μόνο με γηγενείς παίκτες. ν ψάξει κάποιος στο δημοτολόγιο της Αθήνας θα βρει τον παππού του Ντόρσεϊ, νομίζω λέγεται Κωνσταντινίδης και έχει οικογενειακή μερίδα στην Αθήνα. Είναι και με τον τύπο των φασιστοειδών Έλληνας., με την έννοια ότι είναι Έλληνας εξ αίματος», πρόσθεσε ο Παναγιώτης Φασούλας.

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, σημείωσε ότι έμαθε το μπάσκετ στην Ελλάδα και έχει μεγάλα αθλητικά προσόντα. «Είναι τόσο θαύμα της φύσης αυτό το κορμί που έχει, που καλύπτει την όποια ατέλεια. “Δεν έχει σουτ”, λέει ο άλλος. Μα αν πάρει την μπάλα και βρει διάδρομο, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να τον σταματήσουν. Έχει άνοιγμα χεριών που ξεπερνά κατά πολύ το ύψος του, είναι γρήγορος, δυνατός, έξυπνος, βλέπει γήπεδο», υπογράμμισε ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις