Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής: Φέρνουν το 5ο μετάλλιο της Ελλάδας! Αγνωστο το χρώμα του

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Αυτό το μετάλλιο δεν χάνεται… Ο Παύλος Καγιαλής και ο Παναγιώτης Μάντης, οι δύο ιστιοπλόοι έκαναν απίθανα πράγματα σήμερα στις τρεις ιστιοδρομίες και εξασφάλισαν τέτοια διαφορά σε βαθμούς ποινής από τους τέταρτους ΜακΝάι και Χιούτζις που τους ανεβάζει στο βάθρο!

Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής εξασφάλισαν στα 470 μία θέση στο βάθρο, που θα ξεκαθαρίσει αύριο, Τετάρτη) όταν και θα διεξαχθεί η medal race (19:05 ώρα Ελλάδας).

Το ελληνικό πλήρωμα έχει μαθηματικά πιθανότητες να κερδίσει ακόμα και το χρυσό, κάτι όμως που είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία, οι Κροάτες Sime Fantela /Igor Marenic προηγούνται με 35 βαθμούς ποινής,  ακολουθούν οι Έλληνες με 51β.π. και οι Αυστραλοί Mathew Belcher /Will Ryan είναι τρίτοι με 50β.π.

Στην τέταρτη θέση είναι οι Αμερικάνοι Stuart MCNay /Dave Hughes με 82β.π. που όμως βρίσκονται μακριά από τη διεκδίκηση μεταλλίου.

Αυτές είναι οι βαθμολογίες των πληρωμάτων χωρίς να έχουν αφαιρεθεί οι χειρότερες κούρσες τους.

Χωρίς αυτές, 29 βαθμοί ποινής χωρίζουν τους Ελληνες από το τέταρτο πλήρωμα (38β.π. έχουν οι Έλληνες, 67β.π. οι 4οι Αμερικανοί)! Αυτές είναι οι καθαρές βαθμολογίες κι έτσι προκύπτει ότι το ελληνικό πλήρωμα δεν χάνει το μετάλλιο. 

Στην κούρσα των μεταλλίων παίρνουν μέρος δέκα πληρώματα. Αυτό που θα τερματίσει πρώτο θα πάρει δύο βαθμούς ποινής, το δεύτερο τέσσερις, το τρίτο έξι κ.ο.κ.

Ο Κροάτες θα μπουν στην κούρσα των μεταλλίων με 27 β.π. (χωρίς τη χειρότερή τους κούρσα δηλαδή) και οι Αυστραλοί με 40 β.π.

Το αυριανό θα είναι το όγδοο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο στα 470 μετά το χρυσό που είχαν κατακτήσει οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Επίσης, η ελληνική ιστιοπλοΐα επιστρέφει και πάλι στο βάθρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την… παύση το 2012 στο Λονδίνο, καθώς τελευταίο ήταν το χάλκινο το 2008 στο Yngling (Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε