Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Παναιτωλικός – ΑΕΚ: “Άλωσε” το Αγρίνιο με Μάνταλο και Τσιντώτα

Παναιτωλικός – ΑΕΚ: “Άλωσε” το Αγρίνιο με Μάνταλο και Τσιντώτα

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μάνταλο και Τσιντώτα, η ΑΕΚ πέρασε αλώβητη από το Αγρίνιο, επικρατώντας του Παναιτωλικού με 2-0, για τη δεύτερη αγωνιστική της Superleague. Νικηφόρα πρεμιέρα για την  Ένωση στο πρωτάθλημα.

Το LIVE του αγώνα

Η ΑΕΚ “πέταξε” το πρώτο ημίχρονο στο Αγρίνιο, με τον Καρέρα να αλλάζει τα πλάνα του στο δεύτερο ημίχρονο και περνάει στον αγωνιστικό χώρο τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος ήταν όλη η Ένωση.

Ο διεθνής Έλληνας άσος έδωσε δημιουργία στην ομάδα του, κάνοντας την απειλητική. Σέρβιρε το πρώτο γκολ στον Λιβάγια και “καθάρισε” την υπόθεση νίκη με δικό του γκολ.

Πριν από το δεύτερο γκολ, όμως, ο Τσιντώτας είχε φροντίσει να κρατήσει “όρθια” την ΑΕΚ στο 75′, καθώς έπιασε πέναλτι, στο οποίο είχε υποπέσει ο Τσιγκρίνσκι.

Ο αγώνας:

Η ΑΕΚ «σπατάλησε» ένα ολόκληρο ημίχρονο, με την έμπνευση του Καρέρα (3-5-2) να μην αποδίδει καρπούς, αφού δεν υπήρχε κάποιος δημιουργός για να τροφοδοτήσει την επιθετική τριπλέτα των Λιβάγια, Ανσαριφάρντ και Ολιβέιρα. Στο πρώτο μέρος δεν σημειώθηκε ούτε μία μεγάλη φάση, με τα νεύρα να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο του Πέτρου Μάνταλου στο παιχνίδι. Η ΑΕΚ ανέβασε στροφές κι άρχισε να γίνεται απειλητική.

Στο 68′ η Ένωση βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Έπειτα από κόρνερ του Μάνταλου, ο Λιβάγια έκανε το 1-0 με κεφαλιά.

Το παιχνίδι πήγε να “στραβώσει” για την ΑΕΚ στο 74′, όταν ο Τσιγκρίνσκι ανέτρεψε τον Ντίας, παραχωρώντας πέναλτι στους γηπεδούχους.

Ωστόσο, ο Τσιντώτας έδωσε την απάντηση, αποκρούοντας για δεύτερο συνεχόμενο ματς εκτέλεση από τη βούλα, καθώς είχε προηγηθεί αυτή του Ελ Αραμπί στον τελικό κυπέλλου.  

Στο 87΄ ο Μάνταλος παρέλαβε τη μπάλα στη μικρή περιοχή και με ψυχραιμία «άδειασε» με προσποίηση τους αμυντικούς και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. 

Έτσι η ΑΕΚ απέδρασε από το Αγρίνιο με τρεις πολύτιμους βαθμούς, που της δίνουν περιθώριο να «ανασάνει» σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, πέντε ημέρες πριν το καθοριστικό ματς με την Σεντ Γκάλεν για το Europa League. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνετ, Καρασαλίδης, Κωνσταντόπουλος, Λιάβας (82΄ Μεντίνα), Τζανακάκης (73΄ Μεντόζα), Βάντερσον, Ντάλσιο (85΄ Βέργος), Τσιγγάρας (81΄ Ταχάρ), Μάζουρεκ, Ντίας, Ματσόλα (81΄ Αριγίμπι) 

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Χνιντ (46΄ Μάνταλος), Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόες (90+2΄ Μπότος), Λιβάγια (90+2΄ Αλμπάνης), Παουλίνιο, Ινσούα, Ανσαριφάρντ (80΄ Λόπες), Ολιβέιρα. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις