Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ: Τρόμαξε να κερδίσει! Στο 88′ “ξεκλείδωσε” το ματς ο “Δικέφαλος του Βορρά” (videos)

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ: Τρόμαξε να κερδίσει! Στο 88′ “ξεκλείδωσε” το ματς ο “Δικέφαλος του Βορρά” (videos)
ΦΩΤΟ intime

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μία “ανάσα” από τη νέα απώλεια βαθμών σε ένα… δικό του παιχνίδι, αλλά βρήκε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά και πανηγύρισε τη νίκη με 3-1 στην έδρα του Παναιτωλικού.

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” προηγήθηκε νωρίς στο ματς κι είχε πολύ καλές ευκαιρίες για να “καθαρίσει” το παιχνίδι, αλλά ο Ίνγκασον έκανε “δώρο” ένα γκολ από πέναλτι στους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα ο αγώνας να είναι “θρίλερ” μέχρι το τέλος.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Δύο στημένες φάσεις με Νινούα και Τσόλακ όμως, έλυσαν τον “γόρδιο δεσμό” και χάρισαν την πρώτη νίκη στον ΠΑΟΚ, με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με καλό ρυθμό την αναμέτρηση, με τον ΠΑΟΚ να “απειλεί” στο 5′ με τον Ζίβκοβιτς να βρίσκει τον Βαρέλα, αλλά αυτός να μην μπορεί να νικήσει τον Κνετ με κεφαλιά από κοντά. Οι φιλοξενούμενοι προειδοποίησαν και στο 13′ και το 17′ με τον Τζολη και τον Μουργκ, πριν ανοίξουν το σκορ στο 18′.

Ο Σβαμπ έκανε ωραία σέντρα από δεξιά κι ο Σβιντέρσκι με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά προς το πίσω δοκάρι, εκμεταλλεύτηκε και το γλίστρημα του τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, για το 1-0 στο ματς.

Το γκολ έδωσε την ψυχολογία στον ΠΑΟΚ, με τους παίκτες του Γκαρσία να δημιουργούν στη συνέχεια τις προϋποθέσεις και για ένα δεύτερο τέρμα. Ο Σβιντέρσκι απώλεσε όμως τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 27′, όταν και βγήκε στην πλάτη της άμυνας και σε θέση τετ-α-τετ, αλλά καθυστέρησε να εκτελέσει και το σουτ του κόπηκε από αμυντικό.

Με το ρυθμό του αγώνα να πέφτει στη συνέχεια και τον Παναιτωλικό να δυσκολεύεται στην επίθεση, το σκορ δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο γήπεδο και “έκλεισαν” τον ΠΑΟΚ στα καρέ του, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Αυτό ήρθε μάλιστα στο 53′, μετά από… δώρο του Ίνκγασον.

Ο Ισλανδός αμυντικός έκανε μία “καρατιά” χωρίς λόγο μέσα στην περιοχή και πάνω στον Αγιρίμπι, με τον διαιτητή να δείχνει αμέσως τη βούλα του πέναλτι. Ο ίδιος ο Αμερικανός ανέλαβε έτσι την εκτέλεση κι ευστόχησε, για να ισοφαρίσει το ματς στο 1-1.

Το γκολ έβγαλε τον ΠΑΟΚ ξανά στην επίθεση, με τους παίκτες του “Δικεφάλου του Βορρά” να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες για ένα ακόμη γκολ. Στο 63′ ο Γιαννούλης έκανε σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Σβιντέρσκι, αλλά ο Πολωνός εντελώς αφύλακτος από τα δύο μέτρα, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ

Εξίσου σημαντική ήταν κι η φάση στο 82′, με τον Κνετ να πέφτει στη γωνία του και να αποκρούει το εξαιρετικό σουτ του Ζίβκοβιτς, αλλά σε δεύτερο χρόνο και το πλασέ του Τσόλακ από κοντά.

Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού δεν είχε όμως “απάντηση” στο 88′ και σε μία απίθανη εκτέλεση φάουλ του Νινούα, αφού με τον ίδιο να μην υπολογίζει σωστά τα πολλά φάλτσα στην μπάλα, αυτή κατέληξε στο “παραθυράκι” της εστίας του για το 2-1 στο ματς.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε μάλιστα τελικά κι ένα τρίτο γκολ στο 90+3′ με τον Τσόλακ να ευστοχεί από τα 11 βήματα, μετά το πέναλτι που έκανε με χέρι ο Καρασαλίδης σε σουτ του Ζίβκοβιτς. Ο δείκτης του σκορ ανέβηκε έτσι στο 3-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τον Δικέφαλο του Βορρά να ξεκινάει με το… δεξί την “εποχή” Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του.

Οι συνθέσεις στο Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ

Παναιτωλικός (Λουτσιάνο): Κνετ, Λιάβας, Βάντερσον, Καρασαλίδης, Κωνσταντόπουλος, Μεντόσα (79′ Αλβαρες), Γιάκολις (79′ Αζάντι), Αριγίμπι, Ντάλσιο, Ντίας (70′ Τσιγγάρας), Βέργος (63′ Ντουάρτε)

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Ουαγκέ (82′ Ροντρίγκο), Ινγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί (82′ Νινουά), Σβαμπ (61′ Εσίτι), Τζόλης (61′ Μπίσεσβαρ), Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι (66′ Τσόλακ)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις