Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0: Τρομερό ματς με χαμένες ευκαιρίες και ακύρωση γκολ από το VAR

Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0: Τρομερό ματς με χαμένες ευκαιρίες και ακύρωση γκολ από το VAR

Ιδανικό “ορεκτικό” για την 2η αγωνιστική της Super League. Απολαυστικό ματς στο Αγρίνιο, με τον Παναιτωλικό και τον ΠΑΣ Γιάννινα να μένουν στο 0-0, έχοντας χάσει ένα σωρό ευκαιρίες για γκολ. Το VAR ακύρωσε γκολ των φιλοξενούμενων. Πάνω – κάτω η μπάλα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Με το βαθμό της ισοπαλίας στο Αγρίνιο (0-0), ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε τους 4 μετά από δυο αγωνιστικές στη Super League και βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά με παιχνίδι από τις υπόλοιπες ομάδες που πέτυχαν νίκη την πρώτη αγωνιστική (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΟΦΗ). Απ’ τη μεριά του, ο Παναιτωλικός πήρε τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα, έχοντας όμως δώσει μόνο ένα ματς (η αναμέτρησή του στην έδρα της ΑΕΚ είχε αναβληθεί).

Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα μας έδωσαν ένα τρομερό πρώτο ημίχρονο, από πλευράς ρυθμού και φάσεων. Καπίνο και Κλέιμαν, αντίστοιχα, είχαν αρκετή… δουλειά. Στην ουσία, το ματς πήρε “φωτιά”, μετά το 20′ και τις πρώτες “σοβαρές” φάσεις της ομάδας του Αγρινίου.

Στο 26΄όμως, ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αυτός που “άγγιξε” το γκολ. Ο Λέο έκανε ωραία ενέργεια και έφτασε έξω από την περιοχή των γηπεδούχων και την κατάλληλη στιγμή «έσπασε» την μπάλα στον Τζίνο, με τον Καπίνο να βγαίνει σωτήρια και να απομακρύνει το σουτ του Ουρουγουανού.

Οι δυο ομάδες κράτησαν έναν καλό ρυθμό, με τν Παναιτωλικό να έχει ένα καλό φινάλε στο 45λεπτο. Στο 43′ ο Καρέλης έφερε την μπάλα μπροστά του εκτός περιοχής, η οποία στρώθηκε στον Ντίας, αλλά ο Κλέιμαν μπλοκάρε το σουτ του Παραγουανού. Ένα λεπτό μετά, ο Σέρχιο Ντίας εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας του ΠΑΣ και πλάσαρε από πλάγια θέση, με τον Κλέιμαν να τον νικά σε τετ-α-τετ. Στην συνέχεια, ο Πέρες σούταρε στην κίνηση από καλή θέση εντός περιοχής, μετά από σέντρα του Τορεχόν, με την μπάλα να καταλήγει ψηλά.

Το ματς παρέμεινε εντυπωσιακό και στο δεύτερο μέρος και μέσα σε δυο λεπτά τα… είδαμε όλα. Στο 64′ ο Καρέλης βρέθηκε στην περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα, έκανε σουτ με τον Κλέιμαν να διώχνει. Στη συνέχεια έκανε και δεύτερο σουτ, με τον Κλέιμαν να βάζει το χέρι του και τον Τσαούση να διώχνει πάνω στη γραμμή! Στο 65′ ο Σόρια έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Γκάρο έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά και νίκησε τον Καπίνο για το 0-1

Οι δυο φάσεις εξετάστηκαν από το VAR, η πρώτη για το εάν η μπάλα πέρασε τη γραμμή και η δεύτερη, για το εάν υπήρχε οφσάιντ στην κεφαλιά. Τελικά, ο διαιτητής Κατοίκος ενημερώθηκε πως δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑ γκολ για καμία ομάδα. Σύμφωνα με την… τεχνολογία, η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή στην προσπάθεια του Καρέλη, ενώ στη συνέχεια, ο Γκάρο είναι εκτεθειμένος στο γκολ που σημείωσε.

Ακόμα και το… φινάλε αυτού του ματς, είχε κάτι να μας δώσει. Στο 89′ ο Σόρια υποδέχθηκε την μπάλα στην περιοχή, σούταρε από πλάγια θέση δεξιά, με τον Καπίνο να διώχνει για τον Παναιτωλικό. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Πέδρο προσπάθησε να νικήσει τον Κλέιμαν με τακουνάκι στο πρώτο δοκάρι και από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να περνά εκατοστά δίπλα από το δοκάρι. Δυο λεπτά αργότερα, το πλασέ του Χουάνπι από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κλέιμαν, που έπεσε στη δεξιά του γωνία κι έσωσε τον ΠΑΣ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις