Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Η Ένωση φωνάζει για τη διαιτησία

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Η Ένωση φωνάζει για τη διαιτησία

Η ΑΕΚ είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, τα οποία εκφράστηκαν τόσο από τον Ματίας Αλμέιδα όσο και από τον Σέρχιο Αραούχο.

Ο Αργεντινός τεχνικός εξέφρασε την απορία του για τη χρησιμότητα του VAR, καθώς σύμφωνα με τη γνώμη του έπρεπε να παρέμβει, ειδικότερα στην περίπτωση του δεύτερου πέναλτι.

Ο Ματίας Αλμέιδα υποστηρίζει ότι το μαρκάρισμα του Λιβάι Γκαρσία στον Γκάνεα έχει γίνει εκτός περιοχής και δεν υπάρχει περίπτωση πέναλτι.

«Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αρκετά ισοδύναμο. Είχαμε σχεδιάσει να πιέσουμε σε έναν συγκεκριμένο τομέα στο γήπεδο και λειτουργούσε. Ο αντίπαλος είχε περισσότερη κατοχή και το ξέραμε και εμείς θα έπρεπε να χτυπήσουμε στην αντεπίθεση. Έτσι αποκτήσαμε ένα πλεονέκτημα. Μετά έχουμε να κάνουμε με δυο βαθμούς στο συγκεκριμένο παιχνίδι με τα δυο πέναλτι που είδα. Έδωσα συγχαρητήρια στον αντίπαλο γιατί προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο, όπως κι εμείς. Όμως πολλές φορές όταν υπάρχουν διαιτητικά λάθη σου βγάζει μία αδυναμία. Στο δεύτερο ημίχρονο νομίζω βελτιωθήκαμε. Έπρεπε να κυνηγήσουμε ένα γκολ για να ισοφαρίσουμε. Ξέραμε πως όταν κυνηγάς ένα γκολ δεν είσαι προστατευμένος πίσω. Δεν τα καταφέραμε», δήλωσε αρχικά ο Αλμέιδα.

Tι σημαίνει αυτή η ήττα για την ΑΕΚ και πως μπορεί να την επηρεάσει;
«Εμείς ξεκινάμε από αύριο τη δουλειά. Ο μόνος τρόπος για να βελτιωθείς στο ποδόσφαιρο είναι να δουλεύεις. Είναι αλήθεια πως όταν δουλεύεις πολύ και υπάρχουν αδικίες μπορεί να με εκνευρίσει. Πιστεύω στη θεία δίκη. Η αδικία είναι σύντομη. Δίνει τροφή σκέψης στον έξυπνο. Εμείς δεχόμαστε την ήττα. Είμαστε κύριοι. Αλλά δεν συμφωνώ κυρίως στο δεύτερο πέναλτι που ήταν ένα φάουλ έξω από την περιοχή. Οπότε γιατί να υπάρχει το VAR; Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Όταν οι διαιτητές κάνουν αυτές τις ανοησίες με εκνευρίζει. Όταν ο αντίπαλος είναι καλύτερος το αναγνωρίζω. Αλλά αυτή η βλακεία η μεγάλη που έγινε σήμερα, όχι!».

Από την πλευρά του, ο Σέρχιο Αραούχο δήλωσε:

“Η αλήθεια είναι ότι προσπαθήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός δεν αισθάνθηκε άνετα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Δεν καταλαβαίνω το πρώτο κόρνερ που δόθηκε στον Παναθηναϊκό. Δεν ήταν κόρνερ και ο Παναθηναϊκό κέρδισε πέναλτι, ενώ το δεύτερο πέναλτι ήταν εκτός περιοχής. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι ομάδες ζητούν ξένους διαιτητές, αφού τα αποτελέσματα είναι τα ίδια”.

Για το τι έλειψε στην ομάδα στο δεύτερο μέρος: “Είναι αλήθεια ότι μας έλειψαν πολλά στο δεύτερο μέρος. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό, αναλαμβάνω την ευθύνη ως αρχηγός και ζητάω συγγνώμη στον κόσμο, δεν καταφέραμε να δώσουμε τη χαρά σε αυτούς. Έχασα μια ευκαιρία και άλλη μια με σταμάτησε ο αντίπαλος αμυντικός. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις