Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: “Κιτρινόμαυρο” το ντέρμπι! Έχει… μπροστά “τελικό” με ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: “Κιτρινόμαυρο” το ντέρμπι! Έχει… μπροστά “τελικό” με ΠΑΟΚ
Intime.gr

“Καιγόταν” για τη νίκη, μετά την επιστροφή των βαθμών στον ΠΑΟΚ από το CAS. Η ΑΕΚ δεν φόρτσαρε, αλλά κατάφερε να νικήσει τον Παναθηναϊκό με 3-1 και πλέον έχει μπροστά της έναν… τελικό δεύτερης θέσης με το “δικέφαλο του Βορρά” στο ΟΑΚΑ.

Η… δουλειά έγινε! Η ΑΕΚ έκανε… δικό της το αθηναϊκό ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής των play off της Superleague, επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 3-1.

Η Ένωση πήρε την πρώτη της νίκη στην έδρα του “τριφυλλιού” μετά το μακρινό 2006, έφτασε τους 69 βαθμούς και θα… παίξει τα ρέστα της για τη 2η θέση και την έξοδο στα προκριματικά του Champions League με τον ΠΑΟΚ μέσα στο ΟΑΚΑ! Τσιγκρίνσκι, Ολιβέιρα και Βέρντε (πεν.) τα γκολ των “κιτρινόμαυρων”, εν.ω ο Κουρμπέλης είχε ισοφαρίσει με όμορφη κεφαλιά.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Το ξεκίνημα του ντέρμπι ήταν νευρικό, με την μπάλα να κινείται στο χώρο του κέντρου και τους δυο αντιπάλους να κάνουν αρκετά λάθη. Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει στο 8′ το σκορ. Ο Μάνταλος έβγαλε τη σέντρα, ο Θεοχάρης “έχασε” τον Τσιγκρίνσκι και ο Ουκρανός στόπερ έκανε -ανενόχλητος- το 0-1 με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε για λίγο “σοκαρισμένος” από αυτή την εξέλιξη, αλλά πολύ γρήγορα πήρε τα.. πάνω του και έφτασε στο 1-1. Ο Καμπετσής δεν μπόρεσε στο 15′ να νικήσει τον Μπάρκα σε τετ-α-τετ, αλλά στο επόμενο λεπτό ο Κουρμπέλης έφερε το ματς στα ίσα με υπέροχη κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μπουζούκη.

Το “τριφύλλι” πήρε… φόρα, πίεσε την ΑΕΚ, αλλά ο Μπάρκας έκανε νέα σωτήρια – μεγάλη επέμβαση σε τετ-α-τετ με τον Καμπετσή. Η Ένωση ήταν ανύπαρκτη στην επίθεση για αρκετά λεπτά, αφού το κέντρο της δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και δεν τροφοδότησε τους επιθετικούς της. Μια κιτρινόμαυρη… έκρηξη στο φινάλε του πρώτου μέρους έδωσε στους φιλοξενούμενους το προβάδισμα. Στο 43′ ο Ολιβέιρα πίεσε τον Κολοβέτσιο, του έκλεψε την μπάλα και πλάσδαρε εύστοχα για το 2-1. Στην επόμενη ακριβώς φάση, ο Μάνταλος έστειλε -με συρτό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής- την μπάλα για λίγο άουτ.

 

 

Η ΑΕΚ έδειξε διάθεση να εκμεταλλευτεί τους χώρους που άφησε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος -στην προσπάθεια του “τριφυλλιού” να επιτεθεί- και τροφοδότησε αρκετά τον Ολιβέιρα. Απ’ τη μεριά του, ο Δώνης “τόνωσε” τους “πράσινους”, ρίχνοντας το ματς τον Περέα (46′) και τον Χατζηγιοβάνη (65′).

Η Ένωση άσκησε αποτελεσματική πίεση στο χώρο του κέντρου, μπλοκάροντας το “τριφύλλι”. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, οι παίκτες του Καρέρα κυκλοφόρησαν αρκετά την μπάλα, ενώ ο Ιταλός τεχνικός φρέσκαρε την επίθεση του, βάζοντας τον Αραούχο στη θέση του Ολιβέιρα (75′) και στήριξε την άμυνα του, με τον Οικονόμου να… αλλάζει τον Λιβάγια στο 81′. Κάπως έτσι και χωρίς άλλη αξιόλογη φάση, φτάσαμε… σβηστά στο φινάλε του αγώνα, εκεί που είχαμε το 1-3. Ο Κουρμπέλης -άθελα- του έδωσε αγκωνιά στον Αραούχο μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Βέρντε -ελάχιστα μετά την είσοδο του στο ματς- εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός (Γ. Δώνης): Διούδης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Θεοχάρης, (84′ Μπεκ) Αλεξανδρόπουλος (46′ Σερπέζης), Ανουάρ (65′ Χατζηγιοβάνης), Ζαγαρίτης, Μπουζούκης (88′ Κολοβός), Καμπετσής (46′ Περέα), Μακέντα.

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Μπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες (90′ Σαμπανάτζοβιτς), Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Λιβάγια (81′ Οικονόμου), Μάνταλος (90′ Βέρντε), Ολιβέιρα (75′ Αραούχο).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις