Κυριακή, 19 Μαΐ
24oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Τη νίκη οι “πράσινοι”, τις εντυπώσεις οι “κιτρινόμαυροι”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε αρκέτα απέναντι στη μαχητική ΑΕΚ, ωστόσο κατάφερε να κάμψει την αντίστασή της και να επικρατήσει με 77-68, για τη 10η αγωνιστική της STOIXIMAN.GR Basket League. H ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ανέβηκε στο 9-1 και βρίσκεται πλέον μόνη στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με το σύνολο του Γιούρι Ζντοβτς να πέφτει στο 8-2. Αγωνία για Ρίβερς στο “τριφύλλι”.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τζέιμς Φελντέιν με 20 πόντους, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Ρόκο Λένι Ούκιτς με 19 πόντους.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκεια του, με τους “πράσινους” να ανεβάζουν στροφές στο τέταρτο δεκάλεπτο και με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπουρούση, να φτάνουν άνετα στην τελική επικράτηση. Οι άνθρωποι του “τριφυλλιού”, πάντως, δεν μπόρεσαν να χαρούν τη νίκη, καθώς αγωνιούν για την κατάσταση του Κέι Σι Ρίβερς.

Ο Αμερικανός φόργουορντ αποχώρησε από το παρκέ στο δεύτερο δεκάλεπτο, έχοντας ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο άσος του Παναθηναϊκού έχει υποστεί θλάση και θα υποβληθεί σε εξετάσεις μετά το τέλος του αγώνα, προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος της ζημιάς.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, “εξαφάνισε” τον Ντίξον και με τον Φελντέιν να οδηγεί την επίθεση βρέθηκε γρήγορα στο +9 (15-6 στο 5΄). Ο Νίκολς πήρε τη σκυτάλη του σκοραρίσματος, γράφοντας το 19-10 στο 6΄, αλλά η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν άμεση.  Η Ένωση έκανε την ανατροπή και προηγήθηκε με 19-20, με τον Ιβάνοβιτς να τα πηγαίνει περίφημα στη θέση του Ντίξον.  Ένα τρίποντο, όμως, του Φώτση στην εκπνοή του δεκαλέπτου έγραψε το 22-20 για τον Παναθηναϊκό.

Στη δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με την ΑΕΚ να στέκεται εξαιρετικά στο παιχνίδι και τον Παναθηναϊκό να αδυνατεί να ξεφύγει στο σκορ. Οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες (39-39) στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξεούτε στην τρίτη περίοδο, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο με το σκορ 56-56. Στο τέταρτο δεκάλεπτο “μίλησε” ο Μπουρούσης. Ο “πράσινος” σέντερ έδωσε ρεσιτάλ δημιουργίας και εκτέλεσης, με τον Παναθηναϊκό να ξεφεύγει με 72-63 στο 37΄ και να “καθαρίζει” την υπόθεση νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 39-39, 56-56, 77-68.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 6 (7 ριμπ.), Νίκολς 16 (1), Φελντέιν 20 (2 τρίπ., 6 ασ.), Καλάθης 2, Ρίβερς 1, Μποχωρίδης 5 (1), Φώτσης 7 (1), Παππάς, Μπουρούσης 11 (1).

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 19 (4/10 τρίπ.), Μιλόσεβιτς 5, Ντίξον 4 (1/2 δίπ., 0/5 τρίπ., 2/2 βολ.), Φάλκερ (0/5 σουτ, 7 ριμπ.), Ουίλιαμς 3, Σάκοτα 14 (2), Χαριτόπουλος, Λαρεντζάκης 13 (1), Ιβάνοβιτς 4, Μαυροειδής 6, Σκουλίδας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε