Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: “Αιχμές” από Δώνη για Ρόκα! “Ήθελε να παρακάμπτεται ο προπονητής”

Παναθηναϊκός: “Αιχμές” από Δώνη για Ρόκα! “Ήθελε να παρακάμπτεται ο προπονητής”
ΦΩΤΟ Intime

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει τραγικά τη σεζόν κι οι Ρόκα και Πογιάτος βρίσκονται στο “στόχαστρο”, με τον πρώην προπονητή του Τριφυλλιού, Γιώργο Δώνη να αφήνει… αιχμές για τον τρόπο που λειτουργούσε ο νυν τεχνικός διευθυντής του Τριφυλλιού.

Ο Δώνης φιλοξενήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του Open και σχολίασε όσα συμβαίνουν στη φετινή σεζόν της Superleague, αλλά και την κατάσταση στον Παναθηναϊκό, η οποία οδήγησε στο “διαζύγιο” με τον ίδιο.

Οι δηλώσεις του Δώνη

Για την εκκίνηση του ΠΑΟΚ: «Είναι μια δύσκολη περίοδος για τις ομάδες λόγω του κορωνοϊού. Η διαδικασία των παιχνιδιών στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ήταν διαφορετική φέτος. Ο ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια ήταν πολύ καλός. Στα δύο παιχνίδια ήταν καλύτερος από  την Κράσνονταρ. Έχασε στις λεπτομέρειες στην πρόκριση ο ΠΑΟΚ. Οι λεπτομέρειες σε αυτό το επίπεδο παίζουν ρόλο»

Για το πόσο δύσκολα είναι τα παιχνίδια στο πρωτάθλημα μετά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις  : «Νομίζω ότι πάντα θα είναι δύσκολο το ματς  μετά το ευρωπαϊκό παιχνίδι, καθώς θα υπάρχει ψυχολογική εξασθένηση. Εκεί θα φανεί και το βάθος των δύο ομάδων. Και οι 3 ομάδες  που έπαιζαν Ευρώπη φάνηκε ότι ήταν επηρεασμένες από τα μεσοβδόμαδα παιχνίδια».

Για την μεταγραφή του Πέλκα στη Φενέρ: «Ο Δημήτρης είναι ένας ώριμος ποδοσφαιριστής. Είναι κάτι που αποφασίζει η ομάδα. Ο Πέλκας από μικρή ηλικία φαινόταν ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα και χαίρομαι για την εξέλιξη του».

Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα: «Γενικώς πιστεύω ότι θα είναι καλύτερη η ΑΕΚ. Στο μεσοεπιθετικό κομμάτι θα έχει πιο πολλές επιλογές. Θεωρώ ότι η ΑΕΚ θα είναι πιο κοντά στον Ολυμπιακό φέτος αναφορικά με τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος».

Για το ξεκίνημα του Πογιάτος: «Εγώ δεν μπορώ να πάρω θέση για κάτι καινούργιο.Σίγουρα ο Παναθηναϊκός κάνει μια νέα αρχή. Όταν υπάρχουν πολλές αλλαγές χρειάζεται υπομονή και χρόνος»

Για το γεγονός ότι ο Τσάβι Ρόκα επέλεξε τον Ντάνι Πογιάτος: «Δεν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με τον Ρόκα. Ο Παναθηναϊκός την πρώτη σεζόν δεν μπορούσε να κάνει μεταγραφές. Δεν ήμουν διατεθειμένος να αφήσω  να έρθουν ποδοσφαιριστές χωρίς το δικό μου οκ. Δεν μπορούσα να το ανεχτώ αυτό. Υπήρχε όρος στο συμβόλαιο μου που έλεγε ότι έπρεπε να περνάνε από την δική μου έγκριση οι μεταγραφές. Το ήξερε αυτό και ο Ρόκα. Γενικότερα στον Παναθηναϊκό επικρατούσε η λογική ότι τον πρώτο λόγο έπρεπε να έχει ο τεχνικός διευθυντής και να πακάμπετεται ο προπονητής. Αυτό δεν μπορούσα να το ανεχτώ»

Για τον Αγιούμπ και τον Καρλίτος: «Εγώ συμφώνησα για τον Καρλίτος όχι για τον Αγιούμπ»

Για τις μεταγραφές επί Νταμπίζα: «Ο Παναθηναϊκός όταν μπήκε στη διαδικασία μεταγραφών δεν έδινε προτεραιότητα στον προπονητή. Όταν έχεις μπάτζετ για μεταγραφές 200 χιλιάδες δεν μπορείς να βρεις σοβαρές λύσεις. Εκεί εγώ προτιμούσα να κάνουμε 2-3 μεταγραφές καλές και όχι 6-7».

Για την αλλαγή φιλοσοφίας: «Εγώ θεωρώ ότι για τις αλλαγές σε μία ομάδα ευθύνονται οι ιδιοκτήτες. Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνηησε ένα μοντέλο για να αναδείξει νέους παίκτες, αλλά για να σωθεί από την κατάσταση που είχε βρεθεί. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να σωθεί. Τότε ο Παναθηναίκός έφτασε στο σημείο να κάνει 6 νίκες και μία ισοπαλία».

Για το αν θεωρεί ότι θα γινόταν να λυθεί η παρεξήγηση με τον Αλαφούζο: «Εμένα ήταν συναισθηματική επιλογή ο Παναθηναϊκός. Έκανα πολλές προσπάθειες στο να βρεθεί λύση. Ο τεχνικός διευθυντής ήθελε να κάνει το απόλυτο κουμάντο. Ο Ρόκα δεν μπορούσε να συνεργαστεί με μια ισχυρή προσωπικότητα. Ο ιδιοκτήτης έχει την απόλυτη ευθύνη.»

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις