Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Άλμπα Βερολίνου: Για τη δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Euroleague

Παναθηναϊκός – Άλμπα Βερολίνου: Για τη δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Euroleague
Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Άλμπα Βερολίνου (21:15, Newsit.gr, Novasports Prime) για την 34η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας στη Euroleague, θέλοντας την νίκη για να κατακτήσει την 2η θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Θέλει νίκη και… αποθέωση στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την ουραγό Άλμπα Βερολίνου και με νίκη, θα κατακτήσει τη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης, κάτι που θα του δώσει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, στο… δρόμο για το Final-4.

Μόνο με δική του ήττα ο Παναθηναϊκός θα μπει σε… περιπέτειες όσον αφορά στη 2η θέση, αφού σε αυτή την περίπτωση, η βαθμολογική θέση του θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των Μπαρτσελόνα, Μονακό και Ολυμπιακού.

Οι “πράσινοι” θέλουν, λοιπόν να κάνουν το 23-11 στην κανονική περίοδο (η Άλμπα πριν το ματς στο ΟΑΚΑ έχει ρεκόρ 5-28 με 10 διαδοχικές ήττες) και να τερματίσουν δεύτεροι στη regular season, στη πρώτη σεζόν του Εργκίν Αταμάν στον πάγκο τους.

Εφόσον ο Παναθηναϊκός κάνει το… καθήκον του, θα πανηγυρίσει μπροστά στο κοινό του την πρόκριση σε playoffs της Euroleague από τη σεζόν 2018-19, όταν είχαν βρει στον δρόμο τους -με μειονέκτημα έδρας- τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Στα αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός AKTOR βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, την ώρα όπου για την Άλμπα Βερολίνου τα πράγματα είναι θολά, αφού κάποιοι μικροτραυματισμοί, αλλά και μια ίωση που έχει «χτυπήσει» την ομάδα, έχει δημιουργήσει πολλές αμφιβολίες προς τη 12άδα.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι: Εμίν Μογκουλκότς, Σάσο Πέτεκ, Τόμας Τραβίτσκι.

Τα πιθανά “σενάρια” για τον Παναθηναϊκό:

Ο Παναθηναϊκός θα είναι δεύτερος αν:

1. Νικήσει την Άλμπα Βερολίνου

2. Ηττηθεί από την Άλμπα, η Μπάγερν νικήσει στο Μονακό, η Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ και η Βιλερμπάν την Μπαρτσελόνα.

Ο Παναθηναϊκός θα είναι τρίτος αν:

1. Ηττηθεί από την Άλμπα, η Μονακό νικήσει τη Μπάγερν, η Φενέρμπαχτσε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και η Βιλερμπάν τη Μπαρτσελόνα

2. Ηττηθεί από την Άλμπα, η Μπάγερν νικήσει στο Μονακό, η Φενέρμπαχτσε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και η Μπαρτσελόνα στη Βιλερμπάν

Ο Παναθηναϊκός θα είναι τέταρτος αν:

1. Ηττηθεί από την Άλμπα, η Μονακό νικήσει τη Μπάγερν, η Φενέρμπαχτσε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και η Μπαρτσελόνα στη Βιλερμπάν

2. Ηττηθεί από την Άλμπα, η Μπάγερν νικήσει στο Μονακό κι ο Ολυμπιακός νικήσει τη Φενέρμπαχτσε

Ο Παναθηναϊκός θα είναι πέμπτος αν:

1. Ηττηθεί από την Άλμπα, η Μονακό νικήσει τη Μπάγερν κι ο Ολυμπιακός τη Φενέρμπαχτσε.

Το πρόγραμμα της βραδιάς:

20:00 Ζάλγκιρις – Ρεάλ (Novasports 4)

20:00 Μονακό – Μπάγερν (Novasports 3)

20:30 Αναντολού Εφές – Ερυθρός Αστέρας (Novasports Start)

21:05 Μακάμπι Τελ Αβίβ – Αρμάνι Μιλάνο (Novasports 5)

21:15Παναθηναϊκός – Άλμπα Βερολίνου (Novasports Prime)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις