Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Αναδόμηση στο τμήμα σκάουτινγκ

Παναθηναϊκός: Αναδόμηση στο τμήμα σκάουτινγκ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Παπαδημητρίου έχει προχωρήσει στην πλήρη αναδόμηση του τμήματος σκάουτινγκ του «τριφυλλιού», το οποίο και έχει πλέον ως βάση του το Κορωπί.

Ήταν μία από τις προτεραιότητες που έθεσε ο Παπαδημητρίου, όταν ανέλαβε τη θέση στην ομάδα και το συζήτησε εξαρχής πολύ αναλυτικά και με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζο. Του ανέλυσε μάλιστα και τη σημασία που έχει για τον σύλλογο να λειτουργήσει σε πολύ πιο ευρωπαϊκά στάνταρντς και σε αυτό το κομμάτι κι εξασφάλισε ξεχωριστό μπάτζετ για όλα όσα έπρεπε να γίνουν στο σκάουτινγκ.

Μετά το πέρας της καλοκαιρινής, μεταγραφικής περιόδου και τις απαραίτητες διεργασίες στις εβδομάδες που ακολούθησαν, η αναδιοργάνωση του τμήματος βρίσκεται πια σε πλήρη εξέλιξη με τον 47χρονο τεχνικό διευθυντή να ρυθμίζει τις τελικές λεπτομέρειες του οργανογράμματος του σκάουτινγκ που λειτουργεί υπό την καθοδήγησή του. Και θα αφορά τόσο την πρώτη ομάδα, όσο και τη δεύτερη ομάδα και την ακαδημία του Παναθηναϊκού.

Το νέο τμήμα σκάουτινγκ

Επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ, ως chief scout έχει αναλάβει ο Μάκης Λιβαθηνός κι από εκεί και πέρα την ομάδα «δράσης» αποτελούν οι:

-Δήμος Μπαξεβανίδης: Ο 35χρονος ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική θητεία του, έχοντας πραγματοποιήσει πλούσια καριέρα ως δεξιός μπακ στην πρώτη κατηγορία κι αγωνιζόμενος επί πολλά χρόνια με τη φανέλα της Ξάνθης, αλλά και με τους Απόλλωνα Αθηνών και Δόξα Δράμας. Ξεκίνησε πια μία διαφορετική καριέρα πάνω στο ποδόσφαιρο κι έχει επωμιστεί κυρίως το διεθνές σκέλος του σκάουτινγκ, αλλά και τη Super League.

-Κυριάκος Κωνσταντινίδης: Δούλεψε επί σειρά ετών στην ΑΕΚ. Στο τμήμα σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού ασχολείται κυρίως με την Ακαδημία και τη δεύτερη ομάδα.

-Αλέξανδρος Ζαφειρίου: Διανύει τον τρίτο χρόνο παρουσίας στο scouting του Παναθηναϊκού και ασχολείται κατά βάση με το διεθνές σκέλος, ενώ συντονίζει τις αναλύσεις.

Εξωτερικός συνεργάτης του Παναθηναϊκού, όσον αφορά την τεράστια αγορά της Λατινικής Αμερικής είναι ο Λούκας Φαβάλι, ο οποίος είχε παίξει σημαίνοντα ρόλο στην προ διετίας μεταγραφή του Σεμπαστιάν Παλάσιος απ’ την Ιντεπεντιέντε. Ο Φαβάλι θα αποτελεί τα «μάτια» του συλλόγου σε μία τεράστια αγορά παικτών με αμέτρητες μεταγραφικές ευκαιρίες σε όλα τα ηλικιακά κλιμάκια.

Από εκεί και πέρα, το τμήμα σκάουτινγκ έχει πλέον δικό του ξεχωριστό χώρο στο «Γ. Καλαφάτης», ενώ λειτουργεί στα πρότυπα των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων, μία ηλεκτρονική βάση δεδομένων με κάθε απαραίτητο «εργαλείο» για τη διαβάθμιση των στοιχείων που χρειάζεται να έχει το τμήμα.

Επίσης, στο αναδιαμορφωμένο τμήμα σκάουτινγκ εντάσσεται πια και η ακαδημία του συλλόγου. Οι Ανδρέας Λαγωνικάκης, Κώστας Μαυρίδης, Μάρκος Τσομπανόπουλος θα πλαισιωθούν από νέους συνεργάτες κι έως το τέλος του έτους θα έχει συμπληρωθεί και το συγκεκριμένο οργανόγραμμα. 

Τέλος, είναι ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, πως ο Παναθηναϊκός θα έχει πλέον δικούς του ανιχνευτές ταλέντων σε όλες τις γεωγραφικές περιφέρειες της Ελλάδας, για πολύ πιο άμεσο εντοπισμό κάθε ξεχωριστής περίπτωσης νεαρού ποδοσφαιριστή ανά την ελληνική επικράτεια.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις