Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης: Καταπληκτικός! Πράσινο… πάρτι και χειροκρότημα!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Για πρώτη φορά μετά από καιρό, οι “πράσινοι” χειροκροτήθηκαν από τους φίλους τους! Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 4-0 τον “άφαντο” Αστέρα Τρίπολης και “καθάρισε” (ουσιαστικά από το πρώτο ματς) την υπόθεση πρόκριση για τους “4” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αγωνιστικό πάθος, συνδυασμοί και καλή ψυχολογία! Ο Παναθηναϊκός έκανε τους φίλους του να χαμογελάσουν και πάλι και γι’ αυτό τον χειροκρότησαν. Το “τριφύλλι” βρήκε σε κάκιστη βραδιά τον Αστέρα Τρίπολης και έδειξε πως βρίσκεται σε… ανοδική πορεία, αφού διέλυσε τους Αρκάδες με 4-0, παίρνοντας έτσι ισχυρότατο προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το “τριφύλλι” έπαιξε… λυσσασμένα, είχε διάρκεια στην απόδοση του και σε μεγάλη βραδιά τους Κουλιμπαλί και Εμποκού, που έδειξαν πως τα παιχνίδια στο Κόπα Άφρικα τους έκαναν μεγάλο καλό. Κλωναρίδης, Βιγιαφάνιες και Ρέις είχαν επίσης σημαντική παρουσία.

Ο Παναθηναϊκός είχε την τύχη με το μέρος του με την έναρξη του ματς, αφού μόλις στο 6′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τη… βοήθεια του Δημούτσου! Η μπάλα στρώθηκε αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή στον Ρέις, ο οποίος έπιασε το δυνατό σουτ με τη μία, αυτή κόντραρε στον Έλληνα μέσο και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει, Ντοναρούμα.

Η συνέχεια ήταν πολύ καλή για τους “πράσινους”, που πήραν το ψυχολογικό προβάδισμα, πρέσαραν… λυσσαλέα (πολύ δουλειά από Κλωναρίδη, Ζέκα και Βιγιαφάνιες) και ανάγκασαν τον Αστέρα Τρίπολης να μην μπορεί να κυκλοφορήσει την μπάλα, χωρίς όμως αυτή η υπεροχή όμως να “μεταφραστεί” και σε πολλές ευκαιρίες.

Το “τριφύλλι” όμως ήταν… άλλη ομάδα κόντρα στους Αρκάδες, Κουλιμπαλί και Εμποκού του έδωσαν “ενέργεια” και το 2-0 ήρθε στη δεύτερη μεγάλη του ευκαιρία. Στο 32′ ο Χουλτ έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή, ο Βιγιαφάνιες δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντοναρούμα με προβολή αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Κλωναρίδη, ο οποίος τελείωσε τη φάση. Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν.. στροφές, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Βλαχοδήμου.

Η υπεροχή και το εκπληκτικό πρέσινγκ του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε στην επανάληψη. Στο 48’ο Κλωναρίδης σούταρε στην κίνηση αλλά ο Ντοναρούμα έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 65′ ο… φανταστικός Κουλιμπαλί ανάγκασε τον Ιταλό πορτιέρε να διώξει -με κεφαλιά- δύσκολα σε κόρνερ. Το 3-0 ήταν στο… δρόμο και έγινε στο 61′. ο Εμποκού βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Βιγιαφάνιες, που νίκησε -από πλάγια θέση- στο τετ-α-τετ τον Ντοναρούμα.

Το “τριφύλλι” δεν πήρε το… πόδι από το γκάζι και στο 68′ έφτασε στο 4-0! Ο Εμποκού ανατράπηκε από τον Ντοναρούμα, ανέλαβε την ευθύνη της εκτέλεσης και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η ομάδα του Ουζουνίδη έφτασε πολύ κοντά σε ένα ακόμα τέρμα, αλλά η… καθαρή “τεσσάρα” που πήρε μέσα στη Λεωφόρο, της έδωσε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης. Να αναφέρουμε πως στο 78′ ο Βλαχοδήμος έδιωξε εντυπωσιακά την εκτέλεση φάουλ του Μάσα, ο Ιωαννίδης είχε δοκάρι στο 90′, αλλά μέχρι εκεί. Οι Αρκάδες δεν έκαναν τίποτε άλλο αξιοσημείωτο και ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Γκάιντουτσικ (85′).

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέδο (82’ Ευαγγέλου), Κουτρουμπής, Χουλτ, Ρέις (77’ Λουντ), Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Εμποκού, Κλωναρίδης (62’ Χατζηγιοβάνης), Μπεργκ. 

Στον πάγκο: Στιλ, Μαρινάκης, Μέστο, Πίσπας. 

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Βιτάλι, Σελίν, Τσουκαλάς, Γιαννούλης, Δημούτσος (73’ Ιγκλέσιας), Καλτσάς (55’ Ιωαννίδης), Κώτσιρας, Τσιλιανίδης (70’ Μπαστιάνος), Μάσα, Μανιάς. 

Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Ευαγγέλου, Χαμντανί, Κυριακόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε