Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε: Ηγέτης Νέντοβιτς και επιστροφή στις νίκες για το “τριφύλλι” (video)

ΠΑΟ μπάσκετ
Intime

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες στη Euroleague, αφού με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νεμανια Νέντοβιτς επικράτησε με 82-68 της Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης. 

Τη νίκη που έψαχνε πήρε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, με 82-68. Μπορεί ο Παπαπέτρου να έλειπε, αλλά ο Νεμάνια Νέντοβιτς φώναξε “παρών” και με 28 πόντους -ρεκόρ καριέρας στη Euroleague- οδήγησε το “τριφύλλι” στη δεύτερη νίκη του στη διοργάνωση. 

Το ματς

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν το ματς δίνοντας γρήγορο ρυθμό και καταφεύγοντας σε βιαστικές εκτελέσεις και αρκετά λάθη στην επίθεση, με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να εκμεταλλεύεται το “ζεστό” χέρι του Φόστερ και να παίρνει από νωρίς κεφάλι στο σκορ με 10-4. Την ίδια στιγμή η άμυνα των “πρασίνων” έκανε εξαιρετική δουλειά πάνω στον Ντε Κολό με συνέπεια οι Τούρκοι να μην έχουν δημιουργία και να βασίζονται σε ατομικές εμπνεύσεις κυρίως του Μπράουν. Η προσθήκη του Νέντοβιτς στην… εξίσωση έδωσε αέρα 9 πόντων στον Παναθηναϊκός, καθώς το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου έκλεισε με φοβερό buzzer beater του Σέρβου από τα 8 μέτρα και έφερε το σκορ στο 22-13. 

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τη Φενέρ να βρίσκει λύσεις στο πρόσωπο του Ντουβερίογλου, που επέστρεψε από τον τραυματισμό του. Ο φόργουορντ των Τούρκων “χτυπούσε” διαρκώς μέσα από τη ρακέτα μειώνοντας το σκορ στο 27-23 και αναγκάζοντας το Γιώργο Βόβορα να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Ο εκνευρισμός των τούρκων πάντως ήταν έκδηλος παρά τη μείωση του σκορ και είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του τεχνικού, Ιβάν Κοκόσκοφ από τον πάγκο, αφού δέχθηκε τρεις (!) τεχνικές ποινές στο δεύτερο δεκάλεπτο. 

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στο “τριφύλλι” να ανταπεξέλθει στην αντεπίθεση της τουρκική ομάδας και με ένα μικρό ξέσπασμα, που είχε και την υπογραφή του Όγκαστ, η διαφορά έφτασε στο +11 (37-26), πριν η Φενέρ μειώσει για το 37-30 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Φενέρμπαχτσε έδειχνε να βρίσκει τις απαραίτητες λύσεις και όχι μόνο πλησίασε, αλλά ισοφάρισε κιόλας σε 43-43. Σε εκείνο το σημείο ο Κίφερ Σάικς βγήκε μπροστά για τον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός γκαρντ ευστόχησε σε δύο σερί τρίποντα και βοήθησε την ελληνική ομάδα να ξεφύγει με διαφορά εννιά πόντων (54-45), με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 62-56.

Η τελευταία περίοδος όμως ανήκε ξανλα στον Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Σέρβος “μπόμπερ” έκανε αυτό για το οποίο αποκτήθηκε. Διέλυσε κάθε αμυντικό σύστημα της Φενέρμπαχτσε κι όταν δεν σκόραρε δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του, αποτελώντας άλυτο πρόβλημα για τους φιλοξενούμενους, Ένα δικό του τρίποντο στο 38′, έστειλε τη διαφορά στους έντεκα πόντους (77-66) και ουσιαστικά “σφράγισε” τη νίκη για το “τριφύλλι”, η οποία ήρθε με το τελικό 82-68. 

Παναθηναϊκός (Βόβορας): Παπαγιάννης 8 (7 ριμπάουντ, 1 ασίστ), Μποχωρίδης 5 (3 ασίστ), Όγκαστ 9 (4/4 διποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Κασελάκης, Φόστερ 6 (1/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/1 βολή), Νέντοβιτς 28 (2/5 δίποντα, 7/12 τρίποντα, 3/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Σάικς 11 (3/5 τρίποντα, 5 ασίστ), Γουάιτ 7 (1/5 τρίποντα), Μήτογλου (0/3 σουτ), Μπεντίλ 2 (1/5 σουτ, 4 ριμπάουντ), Σαντ Ρος 6 (4 ριμπάουντ, 3 ασίστ).

Φενέρμπαχτσε (Κοκόσκοβ): Μπράουν 17 (4/9 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Μαχμούτογλου 6 (2), Ντε Κολό 5 (1/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα), Πιερ 5 (1), Μπαρτέλ 2, Βέελι 6, Έντι 6 (2/8 τρίποντα), Ντίξον, Ντουβερίογλου 15 (6/7 δίποντα, 3/4 βολές), Ουλανόβας 6.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις