Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε, Σάσα Τζόρτζεβιτς: «Ποιος είναι ο Νίκος Παππάς;»

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε, Σάσα Τζόρτζεβιτς: «Ποιος είναι ο Νίκος Παππάς;»
ΦΩΤΟ Intime

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς επιστρέφει στην Ελλάδα για το Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε (07/10, 21:00 LIVE από το Newsit.gr), αυτή τη φορά ως προπονητής της τουρκικής ομάδας και δεν απέφυγε να αναφερθεί και στην παρουσία του στους “πράσινους”.

Ο Σέρβος τεχνικός έκανε λόγο στο gazzetta.gr για μία εξαιρετική χρονιά του Τριφυλλιού με εκείνον στον πάγκο, σημείωσε την ανάδειξη του Γιώργου Παπαγιάννη, αλλά τόνισε ότι δεν θέλει ούτε να θυμάται τον Νίκο Παππά (της ΑΕΚ πια), τον οποίο και είχε αφήσει εκτός ομάδας στα μέσα της σεζόν.

Απόσπασμα της συνέντευξης Τζόρτζεβιτς

Με τι συναισθήματα επιστρέφεις και πως νιώθεις που θα αντιμετωπίσεις μία πρώην σου ομάδα, από την οποία μάλιστα διεκδικείς ακόμη κάποια από τα χρήματά σου…

«Αυτό το τελευταίο που είπες, αποτελεί απλά μία λεπτομέρεια, όχι ιδιαίτερα περίεργη ή ασυνήθιστη στους “χωρισμούς”. Όταν παίρνεις διαζύγιο από την γυναίκα σου, ειδικότερα όταν την αγαπάς πολύ και δεν θέλεις να χωρίσεις, συνήθως υπάρχουν διαφωνίες και διαμάχες που φτάνουν και στα δικαστήρια. Αλλά όλο αυτό ανήκει στο παρελθόν και όλη μου η συγκέντρωση βρίσκεται στην ομάδα μου και στην τεχνική προσέγγιση της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό, έτσι ώστε να απομονώσω το συναισθηματικό κομμάτι. Ξέρεις σε τέτοιες καταστάσεις, τα συναισθήματα μπορούν να εξελιχθούν στον χειρότερο εχθρό σου και αν συμβεί αυτό, τότε θα έχει αρνητικό αντίκτυπο για την Φενέρμπαχτσε. Αλλά νομίζω ότι έχω την εμπειρία για να το διαχειριστώ με όσο το δυνατόν πιο επαγγελματικό τρόπο.»

Τι σου έχει μείνει από εκείνη την σεζόν;

«Ήταν μία εξαιρετική χρονιά! Κατακτήσαμε το Κύπελλο, βρισκόμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα και φτάσαμε στα playoffs της Euroleague, έχοντας να αντιμετωπίσουμε έναν ισχυρό αντίπαλο με μειονέκτημα έδρας, όπως η Μπασκόνια. Σας θυμίζω ότι εκείνη την χρονιά οι Βάσκοι έφτασαν μία ανάσα από τον τελικό του Final 4 στο Βερολίνο. Χάσαμε στην παράταση το 2ο παιχνίδι στην Βιτόρια και αν το είχαμε κερδίσει και τους είχαμε αφαιρέσει το πλεονέκτημα της έδρας, η κατάσταση θα ήταν διαφορετική στο ΟΑΚΑ. Θυμάμαι ακόμη την καλή δουλειά που είχαμε κάνει στην ανάπτυξη των νέων παιδιών της ομάδας, στα οποία δείξαμε τον δρόμο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι εκείνο το καλοκαίρι ο Παπαγιάννης υπέγραψε συμβόλαιο στο ΝΒΑ…»

Ως το υψηλότερο draft pick στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ…

«Στο νο13 αν δεν κάνω λάθος…»

Πολύ σωστά, έχεις καλή μνήμη βλέπω…

«Ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά (σ.σ.: χαμογελάω)! Δεν αστειεύομαι καθόλου, σοβαρά το λέω και σε ευχαριστώ που το ανέφερες. Γιατί, έκτοτε, δεν έχω ακούσει ούτε ένα ευχαριστώ για την πρόοδο του Παπαγιάννη. Ξέρω πολύ καλά το πρόγραμμα που εφαρμόσαμε πάνω στον Γιώργο για την βελτίωσή του, χρησιμοποιώντας συνεχώς δύο εντελώς διαφορετικούς Σέρβους ψηλούς ως αντιπάλους του στις προπονήσεις. Μιλάω για τον Κούζμιτς που ήταν εξαιρετικός αμυντικός και τον Ραντούλιτσα, ο οποίος έχει τεράστια επιθετική έφεση. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, καταφέραμε να τον ρίξουμε στα βαθιά και να τον δουλέψουμε ώστε να μπει στο ραντάρ του Σακραμέντο. Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση γι’ αυτό. Αλλά υπάρχουν κι άλλα πράγματα που θυμάμαι…»

Πριν περάσουμε στην Φενέρ, επίτρεψε μου να ολοκληρώσω τις ερωτήσεις για τον Παναθηναϊκό, ζητώντας σου να μου σχολιάσεις τα λεγόμενα δύο ανθρώπων που μίλησαν με άσχημα λόγια για σένα, μετά που έφυγες από την ομάδα…

«Δεν ξέρω τι εννοείς, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν θα ήθελα να μπω σε μία τέτοια διαδικασία γιατί ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει και να πιστεύει ό,τι θέλει…»

Ο κόσμος, για παράδειγμα, θα ήθελε να μάθει γιατί ο Νίκος Παππάς σε αποκάλεσε τον χειρότερο προπονητή που είχε ποτέ και γιατί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος χαρακτήρισε μεγάλο λάθος την απόφασή του να σε φέρει στην ομάδα… Και δεν σε βλέπουμε συχνά για να σε ρωτήσουμε…

«Αυτοί οι δύο είναι που τα έχουν μαζί μου; Σου είπα και πριν ότι έχουμε δημοκρατία και η άποψη του καθενός είναι σεβαστή. Ο καθένας θα πει το μακρύ του και το κοντό του και ουσιαστικά δεν θα βγει άκρη για το ποια είναι η πραγματική αλήθεια. Αλλά για ξαναπές μου ποιους ανέφερες;»

Τον Νίκο Παππά…

«Ποιος είναι αυτός; Δεν το θυμάμαι αυτό το όνομα… Για την ακρίβεια το θυμάμαι, αλλά καλύτερα να μην το θυμηθώ καλύτερα και ανοίξω το στόμα μου…»

Τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο υποθέτω τον θυμάσαι καλύτερα;

«Είναι ακόμη ιδιοκτήτης, αλλά όχι πρόεδρος, σωστά; Μεγάλη οικογένεια, τεράστια παρακαταθήκη και είμαι ευγνώμων που μου έδωσε την ευκαιρία να κοουτσάρω έναν τόσο μεγάλο σύλλογο. Το έκανα με τις αξίες στις οποίες πιστεύω και αν μου ξαναδινόταν η ευκαιρία, θα ακολουθούσα την ίδια τακτική.»

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη στο gazzetta.gr

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις