Παρασκευή, 17 Μαΐ
18oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ηρακλής: Ένα “καυτό” πεντάλεπτο αρκούσε στο “τριφύλλι”

ΦΩΤΟ intime.gr
ΦΩΤΟ intime.gr

Με δύο γκολ μέσα σε 4 λεπτά στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 τον Ηρακλή κι επέστρεψε στις νίκες στη Super League μετά από δύο αγωνιστικές (4 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις). Ο Λέτο στο 58΄ και ο Εμποκού στο 62΄ ήταν οι σκόρερ των «πρασίνων».

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι δημιούργησε πάλι πολλές ευκαιρίες για γκολ, με τον Λέτο να καταφέρνει, με αρκετή δόση τύχης, να παραβιάσει την εστία του Ηρακλή και να ανοίξει τον δρόμο για την επικράτηση του “τριφυλλιού”. Οι “πράσινοι” διατηρήθηκαν στο -4 από τον Ολυμπιακό, με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους την επόμενη Κυριακή στο Φάληρο.

O αγώνας:

O Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά σε ένα ακόμη παιχνίδι. Δημιουργούσε διαρκώς ευκαιρίες, είχε τον έλεγχο του αγώνα, την κατοχή της μπάλας, αλλά όχι και το γκολ.

Στα πρώτα 45 λεπτά τις αναμέτρησης είχε συνολικά εννέα τελικές, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν προς την εστία, όμως ο Περνίς ήταν διαρκώς σε ετοιμότητα εμποδίζοντας το «τριφύλλι» να παραβιάσει το τέρμα του Γηραιού.

Στο 11′ ο Μπεργκ σούταρε από κοντά, αλλά σημάδεψε άουτ και τέσσερα λεπτά μετά λανθασμένα υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Παναθηναϊκού μέσω μηνύματος στο Twitter. «Οφσάιντ ντροπή καταλογίζεται στον Μάρκους Μπέργκ στο 15′, ο οποίος έφευγε μόνος με τον τερματοφύλακα του Ηρακλή…», έγραψε στο λογαριασμό της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Στο 22′ ο Λέτο έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 36′ ο γκολκίπερ του Ηρακλή απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Βιγιαφάνιες.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί με το γκολ… μπιλιάρδο του Λέτο στο 58΄. Ο Αργεντινός αρχικά τροφοδότησε τον Μπεργκ που έστω και οριακά καλυπτόταν από τον αντίπαλό του, ο Σουηδός μπήκε στην περιοχή η μπάλα απομακρύνθηκε προσωρινά από τους Μπαρτολίνι και Περνίς έφτασε ξανά στον Λέτο που με ένα περίεργο σουτ την έστειλε… βασανιστικά στα δίχτυα του Γάλλου τερματοφύλακα (1-0).

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι “κλείδωσαν” τη νίκη, καθώς ο Εμποκού έκανε το 2-0 με πανέμορφο πλασέ, το οποίο βρήκε πρώτα στο δοκάρι του Περνίς.Καθαρό πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού (χέρι του Πασά) δεν είδε ο διαιτητής Ευαγγέλου στο 76΄, ενώ στο 79′ ο Κυνηγόπουλος, έχασε απίστευτη ευκαιρία για να σκοράρει και να μειώσει σε 2-1, αστοχώντας από πλεονεκτική θέση και με τον Στυλ ουσιαστικά εξουδετερωμένο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Στιλ, Χουχούμης (55΄ Εμποκού), Κουτρουμπής, Ρέις, Μπεργκ, Λέτο (67΄ Ιμπάρμπο), Λουντ (84΄ Μίγγος), Βιγιαφάνιες, Γουακάσο, Μέστο, Ιβανόφ

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γ.Αμανατίδης): Περνίς, Σαραμαντάς, Μοντέιρο, Ιντζόγλου, Λεοζίνιο (67΄ Αγγελόπουλος), Ρούσσος, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Βοσκανίδης, Κούρος (46΄ Πασάς), Λάμπρου (78΄ Κυνηγόπουλος)

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε