Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Κερδίζει… πόντους ο Εσπινόζα για τη θέση του χαφ

Παναθηναϊκός: Κερδίζει… πόντους ο Εσπινόζα για τη θέση του χαφ

Ο Χαβιέ Εσπινόζα, βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Τσάβι Ρόκα και του Ντάνι Πογιάτος, όσον αφορά το δημιουργικό χαφ που θέλει να προσθέσει στο δυναμικό του ο Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός αρχίζει να κλείνει σιγά-σιγά τα ανοικτά “μέτωπα” στο ρόστερ του, όσον αφορά τις ανανεώσεις (μετά τη συμφωνία με τον Μακέντα, παίρνει σειρά ο Σένκεφελντ) και την ίδια ώρα ο Τσάβι Ρόκα, “τρέχει” τις συζητήσεις και για τις μεταγραφές, έχοντας σε πρώτο πλάνο τις υποθέσεις του δεύτερου δεξιού μπακ, του αριστερού μπακ και του κεντρικού μέσου.

Στο θέμα του χαφ, οι Ρόκα και Πογιάτος δείχνουν να καταλήγουν στην απόκτηση ενός πιο δημιουργικού μέσου που θα είναι σε θέση να καλύψει κυρίως το “8”, καθότι έχουν πειστεί ότι ο Αλεξανδρόπουλος μπορεί να αποτελέσει το μπακ-απ πίσω από τον Κουρμπέλη στη θέση του αμυντικού μέσου και δεν θέλουν να του “κόψουν” το δρόμο και την αγωνιστική εξέλιξη.

Ως εκ τούτου, οι “πράσινοι” ασχολούνται κυρίως με περιπτώσεις περισσότερο δημιουργικών μέσων, προκειμένου να “κλείσουν” τις θέσεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής και στο 4-3-3 που θα αποτελέσει τη “βάση” του εφετινού Παναθηναϊκού.

Η περίπτωση του Μπενιάτ Ετσεμπαρία δεν δείχνει να έχει αντικειμενικά πολλές πιθανότητες, αφενός διότι οι “μνηστήρες” για τον 33χρονο Βάσκο είναι πάρα πολλοί κι αφετέρου, διότι τα οικονομικά “μεγέθη” ξεφεύγουν πολύ απ’ τις δυνατότητες του «τριφυλλιού».

Στον αντίποδα, εδώ και λίγες ημέρες έχει αρχίσει να εξετάζεται “ζεστά”, η περίπτωση του Χαβιέ Εσπινόζα, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την Τβέντε.

Ο 28χρονος Ισπανός μέσος, που αποτελεί ποδοσφαιρικό προϊόν της Μασία, καλύπτει σε μεγάλο τα αγωνιστικά “θέλω” του Πογιάτος, προέρχεται από «γεμάτες» και παραγωγικές σεζόν σε Ισπανία κι Ολλανδία, είναι σε καλή ηλικία και -το κυριότερο- είναι εντός των οικονομικών ορίων που μπορούν να προσεγγίσουν οι “πράσινοι”.

Το όνομά του βρίσκεται ξανά ψηλά στη λίστα του Ρόκα και θα αποτελέσει ισχυρή υποψηφιότητα στην τελική ευθεία για την απόκτηση του κεντρικού χαφ.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις