Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Λαμία 2-0: Κρατάει το αποτέλεσμα και την επιστροφή στην κορυφή

Παναθηναϊκός – Λαμία 2-0: Κρατάει το αποτέλεσμα και την επιστροφή στην κορυφή

Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, ο Παναθηναϊκός “λύγισε” την αντίσταση της ουραγού Λαμίας μέσα στη Λεωφόρο (2-0) και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα στη Super League, μετά από δυο αγωνιστικές. Πρώτο γκολ από Κλεϊνχέισλερ στην παρθενική του συμμετοχή στο βασικό σχήμα των «πράσινων». Με δέκα παίκτες αγωνίστηκαν από το 66′ οι γηπεδούχοι, που είχαν καλή παρουσία στο “Απ. Νικολαΐδης”. Και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα η ομάδα του Γιοβάνοβιτς.

Μετά από τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα (δυο στο Κύπελλο και δυο στη Super League), ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, επικρατώντας της Λαμίας με 2-0 στη Λεωφόρο. Με το Ατρόμητος – ΑΕΚ να μην πραγματοποιείται (θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες) το “τριφύλλι” επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, φτάνοντας τους 48 βαθμούς (στο +1 από την ένωση, αλλά με παιχνίδι περισσότερο).

Η Λαμία ήταν η ομάδα που έδειξε να “πατάει” καλύτερα στο ξεκίνημα του αγώνα, ασκώντας αποτελεσματική πίεση στο χώρο του κέντρου και πλησιάζοντας προς την εστία του Μπρινιόλι. Ο Παναθηναϊκός έδειξε να δυσκολεύεται, αλλά στο 19′ βρήκε το γκολ που έψαχνε. Ο Βαγιαννίδης έβγαλε για τον Ιωαννίδη που απέφυγε αντίπαλο με όμορφο τρόπο, ο Σαράνοφ αναγκάστηκε να βγει και να διώξει άτσαλα, με τον Κλεϊνχέιλσερ να καιροφυλακτεί και με χαμηλό σουτ από διαγώνια αριστερά να κάνει το 1-0 και να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στο “τριφύλλι”.

Η Λαμία συνέχισε να προσπαθεί να γίνει επικίνδυνη, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που -πλέον- “πατούσε” καλύτερα, με τους Ιωαννίδη, Μαντσίνι και Μπερνάρ να προκαλούν προβλήματα από τις πτέρυγες. Παράλληλα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν και μέσω κόρνερ. Μάλιστα, σε μια εκτέλεση στο 32′, οι “πράσινοι” φώναξαν για χέρι και πέναλτι, αλλά ο διαιτητής Καραντώνης δεν καταλόγισε κάτι. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους (45’+1′) ο Βασιλαντωνόπουλος έβγαλε τη σέντρα-σουτ από τα δεξιά, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο Μπρινιόλι έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

Η Λαμία μπήκε καλά και στο δεύτερο μέρος, απειλώντας κυρίως με εκτελέσεις κόρνερ, την ώρα που ο Ιωαννίδης έκανε “τσαφ” από κοντά. Σε μια από αυτές (51′), ο Μπρινιόλι έδιωξε την κεφαλιά του Βέργου με τα πόδια! Το ματς απέκτησε πολύ καλό ρυθμό, με τον Παναθηναϊκό να δυσκολεύεται αρκετά στο χώρο του κέντρου και τον Γιοβάνοβιτς να ρίχνει στο ματς τον Παλάσιος στη θέση του σκόρερ (60′).

Τέσσερα λεπτά μετά, άλλαξαν οι ισορροπίες του αγώνα. Ο Στάνκο πήρε κίτρινη κάρτα, για αντιαθλητικό μαρκάρισμα πάνω στον Τσέριν. Ο διαιτητής Καραντώνης κλήθηκε να δει σε on field review για να ξαναδεί την φάση. Ο Έλληνας διαιτητής άλλαξε απόφαση και το… χρώμα της κάρτας, αποβάλλοντας τον παίκτη των φιλοξενούμενων και αφήνοντας τους με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα.

Στο 66′ ο Παναθηναϊκός “άγγιξε” το 2-0 δυο φορές, με τον Πούχατς να έχει δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ και τον Παλάσιος -στην εξέλιξη της φάσης- να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία του αγώνα και πίεσε για ένα ακόμα γκολ, δημιουργώντας ευκαιρίες στην εστία του Σαράνοφ. Το 2-0 ήρθε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, με λίγη τύχη. Ο Παλάσιος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σπόραρ δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και βρέθηκε ξαπλωμένος στη μικρή περιοχή της Λαμίας. Η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, ο Μπερνάρντ έκανε το γύρισμα και ο πεσμένος Σπόραρ σκόραρε με κεφαλιά, σε κενή εστία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις