Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Μακάμπι: «Μάχη» γοήτρου με επίκεντρο τον Κάτας

Παναθηναϊκός – Μακάμπι: «Μάχη» γοήτρου με επίκεντρο τον Κάτας
Intime.gr

Δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης. Παναθηναϊκός και Μακάμπι Τελ Αβίβ κοντράρονται απόψε στο ΟΑΚΑ (21:00, NewsIt.gr, Novasports 2) σε ένα από τα κλασικά ντέρμπι της Euroleague, θέλοντας τη νίκη για το γόητρο. Στη… μέση, ο «δικός» τους, Όντετ Κάτας.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μακάμπι Τελ Αβίβ για την 29η αγωνιστική της Euroleague, με τον Όντεντ Κάτας να είναι συναισθηματικά φορτισμένος, αφού υπήρξε παίκτης και προπονητής της ομάδας από Ισραήλ. Την Παρασκευή (12/3, 21:00, NOVASPORTS 1HD), ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης

Οι «πράσινοι» βρίσκονται στο 9-17, μετρούν τρεις σερί ήττες στη διοργάνωση και παλεύουν μόνο για το γόητρο από ‘δω και πέρα, αφού δεν τρέφουν ελπίδες για την οκτάδα. Στην ίδια… κατάσταση και η ομάδα του Σφαιρόπουλου, που μετράει τρεις σερί εκτός έδρας ήττες (ρεκόρ 11-15)

Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα, ο Όντετ Κάτας. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ανδρώθηκε μπασκετικά στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ έχει θητεύσει και με τις δύο ιδιότητες του τόσο στην «ομάδα του λαού» όσο και στον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος είναι ανέτοιμος, ενώ αποθεραπεύτηκε πλήρως και επανήλθε ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Μη διαθέσιμος φυσικά και ο Τι Τζέι Μπρέι. Από την άλλη, η ομάδα του Σφαιρόπουλου δεν θα έχει στη διάθεσή του τον ταλαντούχο γκαρντ/φόργουορντ Γιόβελ Ζούσμαν.

Η παράδοση μεταξύ των δύο ομάδων στην Euroleague είναι απόλυτα μοιρασμένη (13-13). Οι Ισραηλινοί έφυγαν ηττημένοι στις 4 τελευταίες επισκέψεις τους στο ΟΑΚΑ.

Διαιτητές της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ ορίστηκαν οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία) και Σέρχιο Σίλβα (Μεξικό).

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής της Euroleague έχει ως εξής:

Πέμπτη, 11 Μαρτίου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)            21:00

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Κίμκι (Ρωσία)

Βιλερμπάν (Γαλλία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπαρτσελόνα

Παρασκευή, 12 Μαρτίου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)        21:00

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

Μπασκόνια (Ισπανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

Βαλένθια (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις