Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Μέικον: Η ιστορική εμφάνιση του Αμερικανού κόντρα στην Εφές

Παναθηναϊκός – Μέικον: Η ιστορική εμφάνιση του Αμερικανού κόντρα στην Εφές

Ο Ντάριλ Μέικον έσπασε τα κοντέρ στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Εφές Αναντολού, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τους πράσινους στον θρίαμβο (95-69) επί των Τούρκων στο ΟΑΚΑ, για την έκτη αγωνιστική της Euroleague.

Ο Ντάριλ Μέικον διέλυσε την Εφές Αναντολού, σημειώνοντας 34 πόντους με 9 εύστοχα τρίποντα. Αυτή η επίδοση αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ ξεπέρασε την μυθική εμφάνιση του Ταϊρίς Ράις τον Δεκέμβριο του 2019 κόντρα στον Ολυμπιακό, όταν και είχε πετύχει 41 πόντους με 8 τρίποντα.

Να σημειωθεί πως το ρεκόρ των περισσότερων εύστοχων τριπόντων στη διοργάνωση κατέχουν οι Γκάουντλοκ, Έρικσον και Λάρκιν με 10.

Παράλληλα, με τους 34 πόντους που σημείωσε, ο Ντάριλ Μέικον μπήκε στο Top 50 των επιδόσεων στην ιστορία της Euroleague, ενώ σημείωσε την πέμπτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση. Πρώτος είναι ο Ταϊρίς Ράις με τους 41 πόντους το 2019 απέναντι στον Ολυμπιακό, ακολουθούν με 39 οι Παπαπέτρου (το 2019 απέναντι στην Άλμπα) και Νέντοβιτς (το 2020 απέναντι στη Μακάμπι), ενώ 36 είχε ο Λάκοβιτς το 2004 απέναντι στην Μπενετόν Τρεβίζο.

Όπως είναι φυσικό, ο Ντάριλ Μέικον αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης της έκτης αγωνιστικής της Euroleague.

Δείτε την ασύλληπτη εμφάνιση του Ντάριλ Μέικον

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις