Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Μάχη “αιωνίων” στο κατάμεστο ΟΑΚΑ

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Δεν θα βαρεθούμε να βλέπουμε τις “μάχες” τους! Ο… απίστευτος Ιανουάριος ολοκληρώνεται με μια τρίτη “αιώνια” αναμέτρηση. Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, για την 15η αγωνιστική της Stoiximan Basket League (21:00, NewsIt.gr, Novasports 2).

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, στο ματς που ολοκληρώνει την 15η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, με τις δυο ομάδες να τίθενται αντιμέτωπες για 5η φορά την εφετινή περίοδο και τρίτη μέσα στον Ιανουάριο.

Το αποτέλεσμα του ντέρμπι δύσκολα θα παίξει ρόλο στο ποια ομάδα θα κατακτήσει την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αφού η διαφορά του πρώτου ματς (25 πόντοι) έχει δώσει ισχυρότατο προβάδισμα στους “ερυθρόλευκους”. Η τρίτη της βαθμολογίας ΑΕΚ όμως… καραδοκεί και περιμένει κάθε “στραβοπάτημα” για να το εκμεταλλευτεί.

Οι δυο “αιώνιοι” συναντώνται για 3η φορά μέσα στον Ιανουάριο. Τα δύο πρώτα ντέρμπι του πρώτου μήνα του 2017 διεξήχθησαν στο ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό να αναδεικνύεται νικητής στη Euroleague (77-69, 6/1) και τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό Κυπέλλου (67-77, 16/1).

Αήττητος, με το +25 του πρώτου γύρου αλλά “λαβωμένος” θα μεταβεί στο Μαρούσι ο Ολυμπιακός. Πάνοπλος, με τον κόσμο στο πλευρό του και με κίνητρο να φτιάξει το δικό του σερί… ψυχολογίας κόντρα στους “ερυθρόλευκους”. θα πάρει θέση στο τζάμπολ ο Παναθηναϊκός. Η προετοιμασία του”τριφυλλιού” ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα το βράδυ της Κυριακής (29/1), στο ΟΑΚΑ δεν θα πέφτει “καρφίτσα”.

Στους Πειραιώτες, παρά τη σημαντική πρώτη νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια με την Μπάμπεργκ την Παρασκευή (27/1), όλα πήγαν στραβά στη συνεχεία. Ο Γιώργος Πρίντεζης παρουσίασε ενοχλήσεις στη μέση λίγο πριν το τζάμπολ με τους Γερμανούς και δεν πάτησε παρκέ, ενώ τρεις ακόμη “ερυθρόλευκοι” είναι αμφίβολοι. Εκτός προπόνησης, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή έμειναν οι Ματ Λοτζέσκι (προσαγωγοί) και Βαγγέλης Μάντζαρης (αιμάτωμα στη γάμπα από γονατιά), ενώ σε αυτούς προστέθηκε η απουσία του Πάτρικ Γιανγκ (τενοντίτιδα στο γόνατο) χθες. Το αν θα αγωνιστούν στο ντέρμπι, θα ξεκαθαρίσει ανήμερα του αγώνα

Άξιο αναφοράς, πως μετά τη νύχτα της 30ης Ιανουαρίου, θα πρέπει να περιμένουμε αρκετό καιρό για τη διεξαγωγή μίας μητέρας των “μαχών”, κάτι που μπορεί να συμβεί πλέον μόνο στα πλέι οφ της Euroleague ή στα πλέι οφ της Α1.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε