Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι… ανέτοιμων “αιωνίων” στο άδειο ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι… ανέτοιμων “αιωνίων” στο άδειο ΟΑΚΑ
ΦΩΤΟ Intime

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός “συγκρούονται” σήμερα (9/10, 21:00, LIVE από το Newsit.gr, Novasports 2) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Euroleague στο άδειο ΟΑΚΑ, σε ένα ντέρμπι με πολλές ιδιαιτερότητες.

Τα “αιώνιο” ντέρμπι της Ελλάδας επιστρέφει σήμερα (9/10) μετά 7 μήνες ακριβώς! Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για την 2η αγωνιστική της Euroleague, σε ένα ματς που οι δύο ομάδες αναμένονται -σύμφωνα και με όσα έχουν δείξει μέχρι τώρα- φανερά ανέτοιμες.

Προβλήματα απουσιών υπάρχουν και είναι περισσότερα, πάντως για τους γηπεδούχους που θέλουν να κάνουν το 2/2 μετά το ξεκίνημα με το… δεξί στη Μόσχα, όπου επικράτησαν επί Χίμκι την περασμένη εβδομάδα . Ο Γιώργος Βόβορας μπορεί να υπολογίζει στους Χάουαρντ Σαντ Ροος και Άαορον Ουάιτ, όχι όμως και στους Λευτέρη Μποχωρίδη, Πιερ Τζάκσον. 

Στον αντίποδα εκτός για τον Ολυμπιακό είναι ο μόνο Γάλλος φόργουορντ, Λιβιό Ζαν-Σαρλ.Οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να αφήσουν πίσω τους την εντός έδρας ήττα από την Ζαλγκίρις στην πρεμιέρα και να επιστρέψουν εμφατικά με μία εκτός έδρας νίκη στο ντέρμπι.

Όσον αφορά την παράδοση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η αποψινή συνάντηση των “αιωνίων” είναι η 18η σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι “ερυθρόλευκοι”, δε, έχουν το πάνω χέρι με έντεκα νίκες έναντι έξι των “πράσινων”. Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό το “σκορ” είναι 4-3, ενώ στο Φάληρο ο Ολυμπιακός είναι στο 6-1. Ασφαλώς η προϊστορία περιλαμβάνει και τρεις ημιτελικούς σε Final Four, με τον Ολυμπιακό να νικά σε Τελ Αβίβ το 1994 και Σαραγόσα το 1995, αλλά τον Παναθηναϊκό να επικρατεί το 2009 στο Βερολίνο.

Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν ο Ισπανός Ντανιέλ Ιερεθουέλο, ο Γάλλος Ζοζέφ Μπισάνζ και ο Λιθουανός Γκίτις Βίλιους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις