Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Πράσινος… περίπατος! “Λαμπάδα” στον Καπίνο οι “ερυθρόλευκοι”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

– Ντέρμπι είχαμε μέχρι τη σέντρα του Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός! Από κει και πέρα είδαμε μόνο μια ομάδα να… παίζει στη Λεωφόρο
– Οι γηπεδούχοι ήταν… μαχητές, έβγαλαν πάθος και νίκησαν πανεύκολα τους “ερυθρόλευκους” με 1-0 στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Superleague
– Οι παίκτες του Βούζα δεν έδειξαν σημάδια… ανάκαμψης μετά τον αποκλεισμό από την Μπεσίκτας και απογοήτευσαν
– Το παρθενικό γκολ του Μπεργκ κόντρα στους Πειραιώτες, στη Λεωφόρο, ήταν απλά φανταστικό!
– Μόνο μια “τελική” στο 90λεπτο ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΣΤΙΑΣ από τους φιλοξενούμενους, που είχαν σε μεγάλη βραδιά τον Στέφανο Καπίνο

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο ελληνικό clasico, επικρατώντας με 1-0 του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Superleague. Το “τριφύλλι” ήταν ανώτερο του Ολυμπιακού, που δεν είχε σωστό σχέδιο για να του βάλει δύσκολα και να φανεί απειλητικό. Το τελικό σκορ μάλλον θα πρέπει να… ικανοποιεί τους Πειραιώτες, που είχαν σε μεγάλη βραδιά τον Στέφανο Καπίνο. ‘Έτσι, η ομάδα του Ουζουνίδη έφτασει στους 45 βαθμούς ενώ αυτή του Βούζα εμεινε στους 54.

Οι επιλογές των προπονητών…

Ο Βασίλης Βούζας θέλησε να φρεσκάρει την ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε σχέση με την αναμέτρηση με την Μπεσίκτας και γι αυτό προχώρησε σε 5 αλλαγές. Η πιο σημαντική αυτή του Τσόρι Ντομίνγκες, που αντικατέστησε τον Κώστα Φορτούνη, αυτή του Καπίνο στη θέση του Λεάλι αλλά και η επιστροφή του Αλμπέρτο Μποτία στους βασικούς. Απ’ την άλλη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με την αναμενόμενη σύνθεση, αφού ο Κουτρουμπής έβγαλε τα ράμματα του και ήταν ετοιμοπόλεμος.

Το παιχνίδι…

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ντέρμπι με περισσότερη ενέργεια και πάθος, πιέζοντας ψηλά και προσπαθώντας να κρατήσει στην κατοχή του την μπάλα. Ο Ολυμπιακός έδειξε να έχει μπει πιο παθητικά, χάνοντας τη… μάχη του κέντρου (Ζέκα – Κουρμπέλης κέρδισαν κάθε μονομαχία), αφού είχε δυσκολία στο να περάσει τη σέντρα με αξιώσεις. Οι λάθος μεταβιβάσεις και από τις δυο ομάδες περιορίστηκαν και το 14′ είχαμε την πρώτη αξιόλογη στιγμή με το σουτ του Ανσαριφάρντ λίγο μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή.

Η υπεροχή του “τριφυλλιού” ήταν εμφανέστατη και.. έγινε γκολ στο 15′ και μάλιστα… γκολάρα. Ο Κλωναρίδης βγήκε τετ-α-τετ με τον Καπίνο, που απέκρουσε. Η μπάλα όμως έφτασε στον Μπεργκ, που με ένα τρομερό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού για το 1-0. Τα “ερυθρόλευκα” μπακ έδειξαν σημαντικά προβλήματα απέναντι στους Κουλιμπαλί, Χουλτ και Βιγιαφάνιες.

Στο 19′ ο Κουλιμπαλί έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Βιγιαφάνιες αρχικά έκανε την προβολή στο πρώτο δοκάρι, ο Καπίνο απέκρουσε και ο Κλωναρίδης από πλεονεκτική θέση σούταρε με δύναμη, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η Λεωφόρος ζητούσε κι άλλο γκολ! 

Το “πράσινο” πρέσινγκ συνέχισε να είναι εξαιρετικό, διατηρώντας την κυκλοφορία της μπάλας σε πολύ καλά επίπεδα. Οι “ερυθρόλευκοι” ανέβασαν λίγο στροφές, αλλά ο Σισοκό συνέχισε να έχει πρόβλημα στην πλευρά του (ο Σεμπά δεν τον βοήθησε), ενώ οι γραμμές των φιλοξενούμενων είχαν μεγάλες αποστάσεις. Στο 40′ ο Καπίνο απέκρουσε εξαιρετικά την εκτέλεση φάουλ του Εμποκού, ενώ στο επόμενο λεπτό το σουτ του Κουλιμπαλί μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή πέρασε άουτ, στην τελευταία φάση του 45λέπτου. 

 

Η εικόνα στην επανάληψη δεν άλλαξε. Εμποκού, Κουρμπέλης και Ζέκα συνέχισαν να πρωταγωνιστούν στο χώρο του κέντρου και να μην βρίσκουν αντίσταση από τους “ερυθρόλευκους”. Ο Βασίλης Βούζας προσπάθησε να κάνει διορθωτικές κινήσεις, βάζοντας τους Ανδρούτσο και Φορτούνη στο ντέρμπι. Το “τριφύλλι” κατέβασε ρυθμούς στη συνέχεια (δεν θα μπορούσε να πιέσει με τον ίδιο τρόπο), προσπαθώντας να διαχειριστεί περισσότερο την πρωτοπορία του. Οι “ερυθρόλευκοι” απ’ την άλλη έδειξαν σημάδια… ζωής με την είσοδο του Φορτούνη και έβγαλαν “ενέργεια” με τις προσπάθειες τους. 

Οι Πειραιώτες ήταν πιο ανταγωνιστικοί, αλλά στο 74′ ο Παναθηναϊκός “άγγιξε” το 2-0. Ο Κουλιμπαλί έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Εμποκού έπιασε το κοντινό πλασέ στην κίνηση, αλλά ο Καπίνο είπε -για τρίτη φορά στο ματς- το “όχι” στους παίκτες του Ουζουνίδη. Ο Έλληνας τεχνικός “τόνωσε” την ενδεκάδα της ομάδας του με την είσοδο των Λέτο και Λουντ, οι “πράσινοι” εμφάνισαν σημάδια “τρικυμίας” στην άμυνα τους, αλλά επιθετικά συνέχισαν να είναι επικίνδυνοι. Στα τελευταία λεπτά το θέαμα… χάθηκε, η είσοδος του Καρντόσο δεν βοήθησε τον Ολυμπιακό να κάνει άλλη φάση στην εστία του Βλαχοδήμου κι έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη και το εύκολο- όπως τελικά αποδείχθηκε- “τρίποντο” κόντρα στον Ολυμπιακό.

Οι ενδεκάδες:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): O.Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Kουτρουμπής, Μολέδο, Ζέκα, Κουρμπέλης, Εμποκού (86΄ Μπουμάλ), Βιγιαφάνιες (77΄ Λουντ), Κλωναρίδης (77΄ Λέτο), Μπεργκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βασίλης Βούζας): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Ρομαό, Μάρτινς (57΄ Ανδρούτσος), Ντομίνγκες (63΄ Φορτούνης), Ελιουνούσι, Σεμπά, Ανσαριφάρντ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε