Κυριακή, 2 Ιουν.
29oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Το συλλαλητήριο πριν το «αιώνιο» ντέρμπι και ο στόχος της τρίτης θέσης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Το συλλαλητήριο πριν το «αιώνιο» ντέρμπι και ο στόχος της τρίτης θέσης
Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Super League (20:00, Newsit.gr, Cosmote Sports 2), σε ένα ντέρμπι με μεγάλο ενδιαφέρον για την Ευρώπη. Θα προηγηθεί συλλαλητήριο των οπαδών των “πρασίνων” κατά του Γιάννη Αλαφούζου.

Το κορυφαίο ντέρμπι στο ελληνικό πρωτάθλημα, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός δεν κρίνει τον φετινό τίτλο στη Super League. Το ματς της Λεωφόρου έχει, όμως, ως έπαθλο την έξοδο στην Ευρώπη μέσω της τρίτης θέσης.

Θέση που κατέχει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έπειτα από τη νίκη του επί της ΑΕΚ και, παράλληλα, την ήττα του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, κατά την προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ.

Βέβαια, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν να περιμένουν και κάτι άλλο, ακόμη κι αν κάποιος τερματίσει τέταρτος να πάρει τελικά ευρωπαϊκό “εισιτήριο”. Το “τριφύλλι” τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και οι Πειραιώτες τον τελικό του Conference League με αντίπαλο τη Φιορεντίνα (29/5, 22:00).

Εφόσον ο Παναθηναϊκός τερματίσει 4ος, τότε θα πρέπει πάση θυσία να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας -κόντρα στον Άρη- για να παίξει τη νέα σεζόν στην Ευρώπη. Μοναδικό σενάριο για να προσπεράσει τον Ολυμπιακό, κόντρα στον οποίο παραμένει αήττητος σε πέντε ματς φέτος, είναι να τον νικήσει.

Ο Ολυμπιακός έχει διπλό στόχο στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Ασφαλώς, θα ήθελε να κλείσει το φετινό πρωτάθλημα με μια νίκη στην έδρα του αιώνιου αντιπάλου, αφετέρου του αρκούν δύο αποτελέσματα (ισοπαλία ή νίκη) για να “κλειδώσει” την Ευρώπη της νέας σεζόν και να πάει στον τελικό του Conference League με σαφώς μικρότερη πίεση.

Να αναφέρουμε ότι εάν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το Conference League, θα έχει εξασφαλισμένη θέση στο League Stage του Europa League της σεζόν 2024/25, πράγμα που σημαίνει πως για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία δεν θα έχει καλοκαιρινά προκριματικά.

Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εμφανίζεται σε εξαιρετική κατάσταση, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται σε καθεστώς αναβρασμού. Οι τρεις διαδοχικές ήττες έφεραν το διαζύγιο με τον Φατίχ Τερίμ, με τον Χρήστο Κόντη να αναλαμβάνει ως υπηρεσιακός τεχνικός για τα δύο τελευταία ματς της σεζόν.

Λίγες ώρες πριν το ντέρμπι, θα λάβει χώρα στο Πεδίον του Άρεως το συλλαλητήριο κατά του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζου, που ανακοίνωσε προ ημερών η Θύρα 13.

Στο αγωνιστικό μέρος και για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο Τσικίνιο δεν θα είναι διαθέσιμος καθώς είναι τιμωρημένος, ενώ στην αποστολή βρίσκονται Ρίτσαρντς και Ιμπόρα, οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματά τους. Σε αυτή επέστρεψαν και οι Μασούρας, Γιόβετιτς. Αντιθέτως, εκτός είναι οι Ορτέγκα,

Για τους γηπεδούχους, ο Χρήστος Κόντης αναμένεται να δώσει φανέλα βασικού στον Γερεμέγεφ, ενώ εκτός είναι οι Ιωαννίδης, Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς μεταξύ άλλων. Να σημειωθεί πως αυτό θα είναι το τελευταίο ματς του Χουάνκαρ και του Μπερνάρ στη Λεωφόρο, αφού στο φινάλε της σεζόν θα αποχωρήσουν.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός (Χρήστος Κόντης): Ντραγκόφσκι – Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ – Ρούμπεν, Τσέριν, Μπακασέτας – Μαντσίνι, Γερεμέγεφ, Μπερνάρ.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Αποστολόπουλος – Έσε, Όρτα – Ποντένσε, Φορτούνης, Μαρτίνς – Ελ Κααμπί.

Διαιτητής: Γκοντίνιο

Βοηθοί: Τεϊσέιρα, Μπρας

VAR: Εστέβες, Κωνσταντίβου

Τέταρτος: Ευαγγέλου

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής

20:00 ΑΕΚ – Λαμία

20:00 Άρης – ΠΑΟΚ

20:00 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Η βαθμολογία μετά και από εννέα ματς στα πλέι οφ

1. ΠΑΟΚ 77

2. ΑΕΚ 75

3. Ολυμπιακός 73

4. Παναθηναϊκός 71

5. Άρης 54

6. Λαμία 35

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις