Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-0: Σήκωσε το Κύπελλο Ελλάδας το «τριφύλλι»

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-0: Σήκωσε το Κύπελλο Ελλάδας το «τριφύλλι»

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν επέστρεψε μόνο στην Ευρώπη, αλλά κατάφερε να κατακτήσει και πάλι έναν τίτλο μετά από 8 χρόνια. Το Κύπελλο Ελλάδας… βάφτηκε πράσινο, με το “τριφύλλι” να νικάει τον ΠΑΟΚ με 1-0 στον επεισοδιακό τελικό του ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός είναι Κυπελλούχος Ελλάδας για 19η φορά στην ιστορία του! Το “τριφύλλι” επικράτησε του ΠΑΟ με 1-0 και… αποκαθήλωσε τους Θεσσαλονικείς, με το ματς -όμως- να μένει στο μυαλό όλων για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί και τη -συνολική- διακοπ΄’η 40 λεπτών που υπήρξε. Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του MVP του τελικού, Αϊτόρ, ήρθε η νίκη, με τον Ισπανό να δέχεται αντικείμενο από την εξέδρα.

Ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας καθυστέρησε να ξεκινήσει για περίπου 30 λεπτά, αφού τα καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί ελάχιστα πριν τη “σέντρα” του Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα, με τον διαιτητή Ματέο Λαόθ να στέλνει τις ομάδες στα αποδυτήρια.

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κυκλοφορήσει την μπάλα και να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ψάχνοντας μπαλιές στην πλάτη του Βιεϊρίνια, προς τον Παλάσιος. Ο ΠΑΟΚ δεν δέχθηκε φάσεις στην εστία του, δεν μπόρεσε να γίνει επιθετικός και μετά το πρώτο τέταρτο του αγώνα είδε τους “πράσινους” να έχουν την μπάλα στο μισό που αμυνόταν.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έφτασε τελικά στο 1-0. Ο διαιτητής Λαόθ είδε στο VAR το χτύπημα που δέχθηκε ο Γκατσίνοβιτς από τον Βιεϊρίνια, έδωσε πέναλτι και ο Αϊτόρ εκτέλεσε το πέναλτι που δόθηκε, κάνοντας το 1-0. Ο Ισπανός πανηγύρισε μπροστά στην εξέδρα του ΠΑΟΚ, δέχθηκε αντικείμενο και ο διαιτητής έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια. Ο ίδιος, κρατούσε μια πέτρα -που είχε μαζέψει- στα χέρια του.

Μετά από περίπου ημίωρη διακοπή, οι ομάδες επέστρεψαν και ο ΠΑΟΚ έκανε “σέντρα”, αφού ο διαιτητής προειδοποίησε για οριστική διακοπή του αγώνα, σε ενδεχόμενο νέου.. περιστατικού. Οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν… στροφές (Μπίσεσβαρ και Κούρτιτς έγιναν πιο επιθετικοί) και μάλιστα έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 1-1, με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει πάνω στη γραμμή την κοντινή κεφαλιά του Άκπομ (44′).

Το δεύτερο ημίχρονο είχε καλύτερο ρυθμό, αλλά και περισσότερες “μονομαχίες”. Ο Λουτσέκσου πέρασε στο ματς τον Ελ Καντουρί και λίγο μετά τον Ζβαμ στη θέση του Αουγκούστο, με τον Βραζιλιάνο να έχει κάνει μαρκάρισμα για κόκκινη κάρτα λίγο νωρίτερα.

Μόλις στο 47′, ο Παναθηναϊκός είδε το πλασέ του Γκατσίνοβιτς να βρίσκει σε αμυνόμενο και να περνάει ελάχιστα άουτ, για να έρθει η αντίδραση του ΠΑΟΚ, με το πλασέ του Μπίσεσβαρ να στέλνει την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ.

Ο ΠΑΟΚ προχώρησε και σε άλλες αλλαγές, όπως και ο Παναθηναϊκός. Οι Θεσσαλονικείς, όμως, ήταν αυτοί που έγιναν πιο επιθετικοί -μετά και την είσοδο του Μιτρίτσα στο ματς- και στο 80′ είδαν τον Κώτσιρα να διώχνει -με απίστευτο τρόπο- πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Ζβαμπ.

Ο ΠΑΟΚ πλησίασε ξανά κοντά στο γκολ με τον Τσόλακ στις καθυστερήσεις, όμως ο Παναθηναϊκός κράτησε το 1-0 και σήκωσε το πρώτο του τρόπαιο μετά από οκτώ χρόνια. Μια φανταστική σεζόν για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που επανέφερε τον Παναθηναϊκό στην «πρώτη γραμμή».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουανκάρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Ρούμπεν Πέρεθ, Αϊτόρ, Γκατσίβοβιτς (76΄ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες (68΄ Κουρμπέλης), Ιωαννίδης (76΄ Καρλίτος), Παλάσιος (90+4΄ Σάρλια)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύραντζης, Ινγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (46΄ Σίντκλεϊ), Ντάγκλας Αουγκούστο (52΄ Σβαμπ), Κούρτιτς, Φιλίπε Σοάρες (46΄ Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (62΄ Μίτριτσα), Άκπομ (67΄ Τσόλακ)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις