Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Εντεκα μέρες μετά τα αίσχη του Βόλου οι κάφροι ξαναχτύπησαν! Στο νοσοκομείο ο Ιβιτς

ΦΩΤΟ ΠΑΟΚ FC twitter
ΦΩΤΟ ΠΑΟΚ FC twitter

-Ενα μεγάλο τσίγκινο κουτάκι μπίρας εκτοξεύθηκε από τα χέρια ενός αχαρακτήριστου και βρήκε τον Βλάνταν Ιβιτς στο κεφάλι και τότε διεκόπη το ματς
-Αμεσως πριν είχε προκληθεί σύρραξη των παικτών στο 54′, όταν ο Μπεργκ όρμηξε εξοργισμένος στον Κρέσπο που κλώτσησε την μπάλα, την οποία κρατούσε στα χέρια του ο πεσμένος στο έδαφος Στιλ
-Ο Ιβιτς διεκομίσθη στον Ευαγγελισμό για να υποβληθεί σε ράμματα και θα μείνει στο νοσοκομείο όλο το βράδυ
-Ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι εις βάρος του Παναθηναϊκού
-Αρκετή ώρα μετά τη διακοπή ο αντιπρόεδρος του “τριφυλλιού”, Χρήστος Παναγόπουλος τόνισε ότι θα υπάρξει την Πέμπτη (18/5) έκτακτο ΔΣ και εξετάζεται η παραίτηση του Γιάννη Αλαφούζου

Το live του αγώνα και των επεισοδίων

Τελικά, το “Πανθεσσαλικό” δεν ήταν ακατάλληλο για τον τελικό του Κυπέλλου. Οι οπαδοί που συρρέουν σαν… αγέλες στα γήπεδα είναι ακατάλληλοι γι’ αυτά.

Μάρτυρες ενός ακόμη χαμηλού IQ οπαδού που πήγε… βόλτα την επικίνδυνη βλακεία του στη Λεωφόρο γίναμε και απόψε. Στον σκληρό -ομολογουμένως- σε μαρκαρίσματα αγώνα ένας οπαδός πέταξε κουτάκι μπίρας και χτύπησε τον προπονητή του ΠΑΟΚ στο κεφάλι. «Επιφανειακή εκδορά του τριχωτού της κεφαλής», ήταν η διάγνωση του γιατρού του αγώνα. Ο αγώνας διεκόπη, ενώ το σκορ ήταν 1-0 και πλέον είχε μείνει και ο “Δικέφαλος” με 10 παίκτες. Ο Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου θα παραμείνει απόψε. 

 

 

Στη φάση πριν από τον τραυματισμό του Ιβιτς είχε προκληθεί γενική σύρραξη των παικτών στο 54′. Αυτή άρχισε όταν ο Μπεργκ όρμηξε εξοργισμένος στον Κρέσπο που κλώτσησε την μπάλα, την οποία κρατούσε στα χέρια του ο πεσμένος στο έδαφος Στιλ. Το ματς διακόπηκε οριστικά στο 55΄ από τον διαιτητή, Κομίνη. Μέχρι τη στιγμή που άρχισαν τα έκτροπα οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα με 1-0, χάρις στο γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο 9΄.

Ολα αυτά συνέβησαν μόλις 11 ημέρες μετά τα θλιβερά γεγονότα του τελικού Κυπέλλου, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Το ντέρμπι αρχικά «πήρε φωτιά» μετά την λανθασμένη αποβολή του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στο 20΄ κι όσο περνούσε η ώρα το «θερμόμετρο ανέβαινε».

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους το δρόμο προς τα αποδυτήρια (τραβηγμένη η δεύτερη κίτρινη) είδε και ο Ουάρντα (51΄), με αποτέλεσμα να ξεφύγει εντελώς η κατάσταση.

 

 

Ο διαιτητής, Γιώργος Κομίνης, ο οποίος με τις αποφάσεις του στις αποβολές των Βλαχοδήμου και Ουάρντα είχε προκαλέσει τον εκνευρισμό των δύο ομάδων, μπροστά στη διαμορφωθείσα κατάσταση διέκοψε το ματς λίγο μετά το 55΄ (πριν προβεί στην οριστική διακοπή του) και για περισσότερο από μία ώρα ακολούθησαν διαβουλεύσεις στ΄ αποδυτήρια μεταξύ των αξιωματούχων του αγώνα, των εκπροσώπων των ΠΑΕ και του γιατρού του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ επικαλέστηκε το άρθρο 15 του ΚΑΠ που αναφέρεται σε τραυματισμούς παικτών ή αξιωματούχων ή παραγόντων του αγώνα) και ζήτησε οριστική διακοπή του αγώνα, ενώ ο Ιβιτς είχε αποχωρήσει για τον “Ευαγγελισμό”.

 

Πιθανή η παραίτηση Αλαφούζου

Το ενδεχόμενο αποχώρησης από τα κοινά του Παναθηναϊκού σκέφτεται ο Γιάννης Αλαφούζος. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Χρήστο Παναγόπουλο και εκ των στενότερων συνεργατών του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, ο τελευταίος φέρεται ότι δεν αντέχει άλλο με την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν αποκλείεται να εγκαταλείψει τον χώρο.

Στη μικτή ζώνη του γηπέδου ο Χρήστος Παναγόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων πως «είναι πολύ κρίσιμες οι στιγμές για τον Παναθηναϊκό», ενώ πρόσθεσε ότι «δώσαμε την ευκαιρία για μια ακόμη φορά με ένα άσχημο και απολύτως καταδικαστέο περιστατικό την ευκαιρία σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι να το εκμεταλλευθούν και να μας πάρουν το παιχνίδι στα χαρτιά.»

Συνέχισε ο παράγοντας του «τριφυλλιού»: «Το ποδόσφαιρο πλέον προκαλεί μόνο πόνο, ζημιά και αδικία στην Ελλάδα. Την Πέμπτη θα συγκληθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στο οποίο θα εξεταστούν με κάθε λεπτομέρεια οι τρόποι αντίδρασής μας και θα αποφασιστεί εάν ο σύλλογος θα συνεχίσει με την παρούσα διοίκηση. Ποτέ ο Παναθηναϊκός δεν έχει χρησιμοποιήσει άτιμα μέσα, αλλά αν οι Αρχές δεν είναι πρόθυμες να βάλουν ένα τέλος σε όλα αυτά, να ξέρουν ότι εμείς δεν είμαστε έτοιμοι για τέτοιες ξενόφερτες ενέργειες».

Και κατέληξε: «Η επόμενη ημέρα θα κριθεί με βάση τα όσα γράφτηκαν από τους διαιτητές. Γνωρίζουμε οτι η άποψή τους και η έκθεση του γιατρού είναι διαφορετικές με το τελικό αποτέλεσμα, που ήταν η διακοπή του αγώνα. Θα εξεταστούν όλα στο αυριανό συμβούλιο όπου και θα αποφασιστεί αν θα συνεχίσει ο σύλλογος με τον μεγαλομέτοχο που έχει αυτή τη στιγμή».

Οι ποινές με τις οποίες κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός

Με βαριές ποινές κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός μετά τη διακοπή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, λόγω του τραυματισμού του Βλάνταν Ίβιτς. Οι «πράσινοι» αναμένεται να κληθούν με βάση το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, που
αναφέρει:
 
«Η ρίψη αντικειμένων τα οποία κατά την κοινή πείρα είναι πρόσφορα, κατά κανόνα, να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου που νόμιμα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από οκτώ (8.000,00) έως είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, αν δεν επήλθε σωματική βλάβη. Αν, αντίθετα, επήλθε σωματική βλάβη επιβάλλεται χρηματική ποινή είκοσι (20.000,00) έως τριάντα χιλιάδες (30.000,00) ευρώ.
 
Σε κάθε περίπτωση, όταν ένα αντικείμενο που ριφθεί από έναν θεατή χτυπήσει τον διαιτητή ή ένα από τους βοηθούς διαιτητές ή ένα παίκτη ή αξιωματούχο ομάδος ο διαιτητής μπορεί να επιτρέψει την συνέχεια του αγώνα ή να διακόψει αυτόν προσωρινά ή οριστικά, ανάλογα με την σοβαρότητα του περιστατικού, σύμφωνα με τον κανόνα 5 των κανόνων παιχνιδιού (Low of the games).
 
Αν, ωστόσο, από τη ρίψη των αντικειμένων της παρούσης παραγράφου επήλθε τραυματισμός ποδοσφαιριστή ή προπονητή ή διαιτητή, τότε επέρχεται οριστική διακοπή του αγώνα και επιβάλλεται σωρευτικά
α. χρηματική ποινή από τριάντα (30.000.00) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ και
β. ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μία (1) έως δύο (2) αγωνιστικές ημέρες».
 
Ακόμη, στο άρθρο 21, παράγραφος 3β αναφέρεται ότι προβλέπεται «αφαίρεση τριών (3) βαθμών καθώς επίσης και αφαίρεση δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα, αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του». Το μόνο βέβαιο, πάντως, είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα χάσει τον αγώνα στα χαρτιά με 0-3.  

ΠΑΟΚ: «Ανύπαρκτη η διοίκηση του Παναθηναϊκού»

Επίθεση στον Παναθηναϊκό και στη διοίκησή του εξαπέλυσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή της. Αναλυτικά το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα: «Είναι κρίμα που ο Παναθηναϊκός πληρώνει την ανυπαρξία της διοίκησής του. Δεν είναι τα χρήματα που τους λείπουν, αλλά η σοβαρότητα. H διοίκηση οφείλει να είναι αντίστοιχη του μεγάλου μεγέθους του Παναθηναϊκού. Δημιούργησαν το κλίμα, αποπροσανατόλισαν συστηματικά τον κόσμο τους εναντίον του νέου «εχθρού», για να δικαιολογήσουν τη συμπόρευση με τον καινούριο «φίλο»…

Άφησαν την κερκίδα να επιτίθεται στους αναπληρωματικούς και τον επόπτη, να φτύνει κυριολεκτικά και μεταφορικά εμετικά αντεθνικά συνθήματα. Και ένας ηλίθιος σαν αυτούς που βρίσκονται πάντα, τους έδωσε τη χαριστική βολή. Η σημερινή ντροπή έχει ονοματεπώνυμο. Η υπόληψη του ελληνικού ποδοσφαίρου δέχτηκε ακόμη ένα μεγάλο χτύπημα. Γίνεστε ίδιοι με τους καινούριους συνοδοιπόρους σας…».

Μαυροκουκουλάκης: «Άνανδρος ο τρόπος που επέλεξε ο ΠΑΟΚ για να πάρει το ματς»

«Ντροπή» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Μάνος Μαυροκουκουλάκης, την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΑΟΚ, ενώ για τη διακοπή του ματς τόνισε: «Έχω γυρίσει όλα τα γήπεδα του κόσμου με όλες τις ιδιότητες από την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ. Αυτό το βράδυ, ο ΠΑΟΚ βλέποντας ότι χάνει ένα ματς αέρα στο γήπεδο αγωνιστικά, επέλεξε να το κερδίσει άνανδρα, προσποιούμενος.

Σε ότι αφορά ύφος της ανακοίνωσης μία λέξη έχω να πω: ντροπή. Στο αυριανό Δ.Σ. θα βάλω, θα προσθέσω όλη την εμπειρία μου για το καλό του κόσμου του Παναθηναϊκού που αγαπώ. Δεν θέλω να μπαίνω σε λεπτομέρειες. Το ποδόσφαιρο πρέπει να το βλέπεις ως ποδόσφαιρο. Ούτε να προσποιείσαι, ούτε να κερδίζεις άνανδρα».

Ο αγώνας

Το γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, η λανθασμένη αποβολή του Οδυσσέα Βλαχοδήμου και οι δύο κλασικές ευκαιρίες του ΠΑΟΚ, «σημάδεψαν» το πρώτο 45λεπτο στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο Παναθηναϊκός μπήκε με θέληση και πάθος, είχε καλύτερα… τρεξίματα και στο 9΄ επιβραβεύτηκε με το τελείωμα του Μπεργκ μετά την ασίστ του Μολίνς.
Οι «πράσινοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς, αλλά στο 20΄ το σκηνικό του αγώνα άλλαξε άρδην. Αιτία γι΄ αυτό στάθηκε η αποβολή του γκολκίπερ των γηπεδούχων Οδυσσέα Βλαχοδήμου, ο οποίος έξω από την περιοχή ανέτρεψε τον Πέδρο Ενρίκε. Ορθώς ο Κομίνης υπέδειξε το φάουλ, αλλά λανθασμένα έστειλε στ΄ αποδυτήρια το νεαρό «πορτιέρε», καθώς ο Ενρίκε ούτε σε προφανή θέση για γκολ ήταν, ενώ η μπάλα πήγαινε πλάγια και δίπλα ακολουθούσε ο Μολέδο.

Από την φάση αυτή προήλθε η πρώτη μεγάλη φάση του «Δικεφάλου του Βορρά». Το φάουλ που εκτέλεσε ο Κάτσε άφησε «άγαλμα» τον Στιλ, αλλά η μπάλα «τράνταξε» το αριστερό δοκάρι κι απομακρύνθηκε. Λίγο έλλειψε να κάνει το 2-0 ο Παναθηναϊκός στο 33΄, με τη γυριστή κεφαλιά του Μπεργκ να απομακρύνει σωτήρια ο Γλύκος. Στο 35΄ ο Ίβιτς έβγαλε από το ματς τον Ενρίκε, πριν τον αποβάλλει ο Κομίνης αφού ο Ισπανός ήταν πολύ εκνευρισμένος μετά την κάρτα που δέχτηκε και έτσι όπως έπαιζε ήταν θέμα χρόνου να έβλεπε και τη δεύτερη.

Το ημίχρονο έκλεισε με τη νέα κλασική ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Πρίγιοβιτς αντί να πλασάρει τον Στιλ προτίμησε να γυρίσει κάθετα τη μπάλα χωρίς να ακολουθεί κάποιος συμπαίκτης του.
Τα νεύρα που υπήρχαν από το πρώτο μέρος, κυρίως από τους παίκτες του Παναθηναϊκού μετά την αποβολή του Βλαχοδήμου, δεν επέτρεψαν να παιχτεί ποδόσφαιρο στην επανάληψη. Η αριθμητική ισορροπία του ματς αποκαταστάθηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με νέα λανθασμένη απόφαση του Κομίνη. Αυτή την φορά ο ρέφερι από την Θεσπρωτία απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ουάρντα για φάουλ στον Κλωναρίδη. Ο έμπειρος διαιτητής προσπάθησε να διορθώσει το λάθος του με νέο λάθος, που προκάλεσε απόκη μεγαλύτερη εκνευρισμό μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η «βόμβα εξερράγη» στο 54΄ με αφορμή την εκτός φάσης κλωτσιά του Κρέσπο στον Στιλ, ενώ ο Βρετανός είχε μπλοκάρει τη μπάλα. Ο Μπεργκ έσπρωξε τον αμυντικό του ΠΑΟΚ κι έπεσαν κάτω με τους υπόλοιπους παίκτες των δύο ομάδων να γίνονται ένα κουβάρι και να πέφτει ξύλο. Ο Κουλιμπαλί χαστούκισε τον Σάκχοφ, ανταπέδωσε ο παίκτης του ΠΑΟΚ στον Εμποκού και η κατάσταση είχε ξεφύγει τελείως.

Την ώρα των διαβουλεύσεων στα αποδυτήρια του «Απόστολος Νικολαΐδης» ο διαιτητής, Γιώργος Κομίνης μετά από υπόδειξη του βοηθού του, απέβαλλε με κόκκινη κάρτα τους Εβγέν Σακχόφ και Ουσμάν Κουλιμπαλί, οι οποίοι «πρωταγωνίστησαν» στη σύρραξη των παικτών στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Οι δύο παίκτες έγιναν αντιληπτοί από τον βοηθό διαιτητή ο οποίος ενημέρωσε τον Κομίνη και ο τελευταίος εφάρμοσε τον κανονισμό, έστω και με αρκετή ώρα καθυστέρηση.
Από μία κίτρινη είδαν οι Μάρκους Μπεργκ και Χοσέ Άνχελ Κρέσπο για συμμετοχή στα επεισόδια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο.Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Μολέδο, Κουτρουμπής, Ρέις, Μαρινάκης, Εμποκού, Κλωναρίδης, Μπεργκ, Μολίνς (23΄ Στιλ)

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Κάτσε, Ουάρντα, Ενρίκε (35΄ Κάμπος), Πρίγιοβιτς.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε