Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Ο Πρίγιοβιτς υπέγραψε το ιστορικό διπλό του Δικεφάλου στη Λεωφόρο!

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Ο Πρίγιοβιτς υπέγραψε το ιστορικό διπλό του Δικεφάλου στη Λεωφόρο!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, δύο εβδομάδες πριν από τον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου πέρασε από τη Λεωφόρο, επικρατώντας με 3-0 του Παναθηναϊκού, για την 29η αγωνιστική της Superleague.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ πιστοποίησε ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και στη Λεωφόρο. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 3-0 του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο για την 29η αγωνιστική της Superleague και πανηγύρισαν ένα ιστορικό διπλό, μιας και είναι το πρώτο μετά από το 1-2 τον Δεκέμβριο του 2001.

Οι Θεσσαλονικείς “κλείδωσαν” και μαθηματικά τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Champions League, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πρίγιοβιτς που πέτυχε δύο τέρματα. Από την πλευρά τους, οι “πράσινοι” δικαιούνταν ένα γκολ, αλλά ο εξαιρετικός Πασχαλάκης κράτησε το μηδέν. Να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι του “τριφυλλιού” φωνάζουν δίκαια για φάουλ του Πέλκα στη φάση του δεύτερου γκολ του ΠΑΟΚ, ενώ περιμένουν να μάθουν την κατάσταση των Λουντ και Κουρμπέλη που αποχώρησαν τραυματίες.

 

Ο αγώνας

Η εικόνα του αγώνα ήταν κάκιστη στα πρώτο τέταρτο, με τις δύο ομάδες να αδυνατούν δημιουργήσουν φάσεις για γκολ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία σημειώθηκε στο 18′ κι άνηκε στον Παναθηναϊκό. Έπειτα από σέντρα του Μυστακίδη, ο Χρήστος Δώνης έκανε το σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη και τον Λουτσιάνο να αδυνατεί εξ’ επαφής να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά ένα σουτ στην κίνηση του Μυστακίδη από κοντινή απόσταση.

Ο ΠΑΟΚ στάθηκε τυχερός στο 28′. Ο Μουνιέ προσπάθησε να φύγει στην αντεπίθεση για τον Παναθηναϊκό, η μπαλιά που έκανε, όμως, βρήκε στο πόδι του διαιτητή και πήρε μία περίεργη τροχιά προς τα πίσω, φτάνοντας στον Πρίγιοβιτς. Εκείνος,  βγήκε σε θέση βολής και με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 0-1.

Στο 31′ το σουτ του Πέλκα μέσα από την περιοχή έφυγε ελάχιστα άυοτ, ενώ λίγο αργότερα ο Πασχαλάκης είπε “όχι” σε εκτέλεση φάουλ του Κάτσε.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να φέρει το παιχνίδι στα ίσια και στο 54′ από δυνατή παράλληλη σέντρα του Μυστακίδη, ο Μουνιέ λίγο έλειψε να κάνει το 1-1. Ο Γάλλος δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, με την ευκαιρία να περνάει ανεκμετάλλευτη.

Στο 58′ ο Πρίγιοβιτς πάσαρε αλλά ο Πελκας γλίστρισε μέσα στη μικρή περιοχή και δεν βρήκε τη μπάλα όπως ήθελε, με τον Βλαχοδήμο να μπλοκάρει, ενώ στο 62′ ο Πέλκας έκανε τη σέντρα, ο Μπίσεσβαρ το πλάσε, αλλά η μπάλα πέρασε επίσης άουτ.

Τελικά, το 0-2 έγινε στο 65′. Ο Πέλκας πήρε με φάουλ την μπάλα από τον Ινσούα, συνεργάστηκε άψογα με τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος με νέο υποδειγματικό τελείωμα, έκανε το 0-2.

Ο ΠΑΟΚ είχε πάρει ταχύτητα και στο 65′ σημείωσε δεύτερο γκολ εδραιώνοντας τη νίκη του με  σκόρερ και πάλι τον Σέρβο διεθνή. Από συνεργασία Πέλκα – Πρίγιοβιτς, που ξεκίνησε όμως από φάουλ του Πέλκα που δεν καταλογίστηκε, ο Πρίγιοβιτς πλάσαρε υποδειγματικά ανεβάζοντας το σκορ στο 0-2.

Στο 84′ ο Εβγκέν Σάκχοφ, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, από ασίστ του Μάτος, έπιασε δυνατό σουτ από την μεγάλη περιοχή και παραβίασε για τρίτη φορά την εστία του Βλαχοδήμου, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης (85′ Οικονόμου), Κολοβέτσιος, Ινσούα, Κάτσε, Τζανδάρης, Μουνιέ, Λουντ (17′ Μυστακίδης), Δώνης (63′ Μολίνς), Λουτσιάνο
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Μακ  (69′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (82′ Σάκχοφ), Πέλκας (73′ Λημνιός) και Πρίγιοβιτς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις