Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Το τριφύλλι “ανάσανε”, τα μάτια μας… πόνεσαν

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

“Σούπα” το ντέρμπι! Το άγχος και η πίεση επηρέασαν Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, αλλά οι “πράσινοι” ήταν αυτοί που… χαμογέλασαν” μέσα στη Λεωφόρο. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης κατάφερε να κάνει νικηφόρο ντεμπούτο στον πάγκο του “τριφυλλιού”, οδηγώντας την ομάδα του στο “τρίποντο -μετά από έξι παιχνίδια- επί του ΠΑΟΚ με 1-0. Μεγάλη ευθύνη του Μπρκιτς στο γκολ του Λουντ.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Χωρίς δράση δεν υπάρχει αντίδραση! Και όταν στη μέση μπαίνει ο φόβος και το άγχος, τότε έχουμε το θέαμα του ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Οι δυο ομάδες έβραζαν στο… ίδιο ζουμί, προερχόμενες από αρνητικά αποτελέσματα που έφεραν τεράστια εσωστρέφεια στο εσωτερικό τους. Τελικά, ένα μεγάλο λάθος από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων έφτανε για να δώσει τη νίκη στο “τριφύλλι” με 1-0.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης κατάφερε έτσι να επαναφέρει τους “πράσινους” στο δρόμο των επιτυχιών, μετά από έξι παιχνίδια και στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας (-7 από Ολυμπιακό), αντίθετα με τους Θεσσαλονικείς που γνώρισαν την ήττα για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική και βρίσκονται 11οι.

Απείχαν από το “Απόστολος Νικολαΐδης” οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα.

Οι επιλογές των δυο προπονητών

Το ντεμπούτο του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο του Παναθηναϊκού έγινε με μια.. έκπληξη, αφού ο Έλληνας τεχνικός διατήρησε κάτω από την εστία των γηπεδούχων τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Απ’ την άλλη, ο ο Βλάνταν Ίβιτς χρησιμοποίησε… αναμενόμενα πρόσωπα, βάζοντας για μοναδικό προωθημένο τον Κουλούρη.

Το ματς…

Πέρα από τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν αρχικά προς παίκτες και “πράσινη” διοίκηση, το ντέρμπι θύμισε αγώνα… κεκλεισμένων των θυρών, με τους οπαδούς των γηπεδούχων να είναι “ξενερωμένοι’ από την πορεία της ομάδας τους. Παρόλο που ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά, η απουσία οπαδών -και πιο συγκεκριμένα των οργανωμένων- δεν βοήθησε στο να αποκτήσει καλό ρυθμό το ματς.

Το “τριφύλλι” έδειξε σημαντικό πρόβλημα στην ανάπτυξη του -και στην ψυχολογία του- με τους Ζέκα και Γουακάσο να μην παίζουν ενεργό ρόλο. Η μοναδική καλή στιγμή των γηπεδούχων, ήρθε από την προσπάθεια του Μπεργκ πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού και στη συνέχεια… σιγή!

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ ανέβασαν… στροφές στη συνέχεια, προσπάθησαν να αναπτυχθούν από τις πτέρυγες και στο 17′ είχαν την πρώτη τους σημαντική στιγμή, όταν ο Βλαχοδήμος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ – δυναμίτη του Λέοβατς. Γουακάσο και Χουλτ δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά, αντίθετα με τον Βιγιαφάνιες, που ήταν η μοναδική πηγή κινδύνου στην πολύ καλά στημένη αμυντική γραμμή των Θεσσαλονικέων. Οι φιλοξενούμενοι κάλυψαν πολύ καλά τους χώρους, έδειξαν να “πατάνε’ καλύτερα, αλλά πήγαν.. συντηρητικά στην επίθεση, κάνοντας το θέαμα πολύ κακό.

Γουακάσο και Χουλτ δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά, αντίθετα με τον Βιγιαφάνιες, που ήταν η μοναδική πηγή κινδύνου στην πολύ καλά στημένη αμυντική γραμμή των Θεσσαλονικέων. Οι φιλοξενούμενοι κάλυψαν πολύ καλά τους χώρους, αλλά πήγαν.. συντηρητικά στην επίθεση, βοηθώντας έτσι στο να μην δούμε κάτι αξιόλογο. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι παίκτες των δυο ομάδων άρχισαν να γλιστράνε, κάτι που έκανε ακόμα πιο δύσκολες τις προσπάθειες τους.

Η ομάδα του Ουζουνίδη μπήκε καλά και στην επανάληψη, κερδίζοντας μέτρα προς τα καρέ του Μπρκιτς. Αλλά η… αρά κράτησε πολύ λίγο. Οι δυο ομάδες είχαν κάκιστο passing game, υπέπεσαν σε πάρα πολλά λάθη κι έκαναν τον κόσμο να χειροκροτήσει, απλά όταν έκαναν κάποιεσ σωστές πάσες και τίποτα παραπάνω! Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού προσπάθησε να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του βάζοντας στη θέση των αρνητικών Γουακάσο και Ιμπάρμπο (αποδοκιμάστηκε) τους Μπουμάλ και Λέτο. Διορθωτική κίνηση έκανε και ο Ίβιτς, βάζοντας στο παιχνίδι τον Μπίσεσβαρ στη θέση του Σάκχοφ. 

 

Τελικά, η “έμπνευση” του Λουντ στο 69′, με… βοήθεια του Μπρκιτς ήταν αρκετή για να ανοίξει το σκορ. Ο Λουντ έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή και αριστερά, ο Μπρκιτς εκτίμησε λάθος τη φάση, νόμιζε πως η μπάλα θα περάσει άουτ αλλά την είδε να καταλήγει χαμηλά στη δεξιά γωνία της εστίας του για το 1-0.

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον Ίβιτς να περάσει τον Αθανασιάδη στο ματς (80′), που με την είσοδο του απείλησε την εστία του Βλαχοδήμου με κεφαλιά. Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν τους γηπεδούχους, έψαξαν την ισοφάριση, αλλά οι “πράσινοι” έδειξαν πάθος κέρδισαν τις μάχες που τους παρουσιάστηκαν και πήραν αυτή τη σημαντική νίκη.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μολέδο, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ζέκα, Λουντ, Γουακάσο (61’ Μπουμάλ), Ιμπάρμπο (61’ Λέτο), Βιγιαφάνιες, Μπεργκ (89’ Ρέις) 

ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Λέο Μάτος, Λέοβατς (51’ Μαλεζάς), Βαρέλα, Κρέσπο, Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Ροντρίγκεζ, Τζάλμα Κάμπος, Κουλούρης (80’ Αθανασιάδης) 

Διαιτητής: Παπαπέτρου 
Βοηθοί: Κούλα, Δημητριάδης 
Γήπεδο: “Απόστολος Νικολαΐδης” 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε