Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Το Τριφύλλι είναι εδώ και έτοιμο για «μάχη» στα πλέι οφ (video)

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Το Τριφύλλι είναι εδώ και έτοιμο για «μάχη» στα πλέι οφ (video)
ΦΩΤΟ intime

Ο Παναθηναϊκός άφησε πίσω του τα άσχημα αποτελέσματα των τελευταίων αγώνων και πήρε τη νίκη με 2-1 στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, βάζοντας…. φωτιά στη βαθμολογία ενόψει των πλέι οφ.

Οι “πράσινοι” ευτύχησαν να σκοράρουν με τον Μακέντα στην πρώτη τους φάση στο ματς στο 39′ και κόντρα στη ροή του αγώνα, για να “σφραγίσουν” τη νίκη και πάλι στην αντεπίθεση με τον Ιωαννίδη στο 82′. Μείωσε αμέσως ο Κρμέντσικ (84′), αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε έτσι μια σημαντική νίκη, η οποία και τον φέρνει σε απόσταση “βολής” από την πρώτη 4άδα της βαθμολογίας και ενώ ακολουθούν τα πλέι οφ, με τις πρώτες 6 ομάδες του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ μπήκε από την αρχή πιο δυνατά στο ματς και πήρε την πρωτοβουλία του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει διάθεση να δώσει χώρο, για να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν όμως αυτοί που άρχισαν να “απειλούν” την εστία του Διούδη, με τον Ζίβκοβιτς να είναι πρωταγωνιστής στις δύο καλύτερες στιγμές τους. Στο 17′ από σέντρα του Σβιντέρσκι, ο Σέρβος βρέθηκε φάτσα με την εστία, αλλά έστειλε με κεφαλιά την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

 

Την ίδια κατάληξη είχε και η ωραία προσπάθειά του από δεξιά στο 26′, οπότε και συνέκλινε προς την περιοχή και πλάσαρε όμορφα προς την απέναντι γωνία, χωρίς να βρει όμως στόχο.

Λίγο μετά ο ΠΑΟΚ έχασε μία ακόμη ευκαιρία με τον Κρέσπο να φθάνει μέχρι την περιοχή και να σουτάρει διαγώνια, αλλά να στέλνει κι αυτός την μπάλα άουτ.

 

Κι ενώ ο Παναθηναϊκός δεν είχε απειλήσει ούτε μία φορά, στο 39´ μια έμπνευση του Βίγιαφάνιες τον έφερε σε θέση για γκολ. Ο Αργεντινός βρήκε με μεγάλη μπαλιά τον Χατζηγιοβάνη στο δεξί άκρο της επίθεσης κι αυτός έβγαλε σέντρα ακριβείας για τον Μακέντα, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Οι «πράσινοι» πήγαν έτσι με προβάδισμα στα αποδυτήρια, για να επανέλθουν βελτιωμένοι στην επανάληψη. 
Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο δεύτερο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες και τον Παναθηναϊκό να ελέγχει και το ματς.

Η μοναδική καλή στιγμή ήταν μάλιστα για την ομάδα του Μπόλονι στο 69´ όταν ο Αγιούμπ έπιασε φοβερό μονοκόμματο σουτ κι έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο μεταξύ ο Μακέντα είχε αποχωρήσει από το ματς λόγω τραυματισμού και οι Καρλίτος και Ιωαννίδης πέρασαν στο ματς ως αλλαγή. Οι δυο τους «καθάρισαν και το παιχνίδι στο 82’, καθώς ο Ισπανός έφυγε στην αντεπίθεση γύρισε την μπάλα στον Ενγκμπαγκοτό, αυτός νικήθηκε από τον Ζίβκοβοτς, αλλά ο Έλληνας στράικερ σκόραρε σε κενή εστία.

Το 2-0 δεν έμεινε όμως για πολύ, αφού στην επόμενη ακριβώς φάση σκόραρε και ο ΠΑΟΚ. Ο Σβιντέρσκι πρόλαβε τον Διούδη με το κεφάλι, και γύρισε την μπάλα σε κενή εστία, για να γράψει ο Κρμέντσικ από κοντά το 2-1.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν κατάφερε πάντως στη συνέχεια να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση κι ο Παναθηναϊκός διατήρησε μέχρι τέλους τη σπουδαία νίκη.

Οι «πράσινοι» μείωσαν έτσι τη διαφορά τους από τον ΠΑΟΚ στους 2 βαθμούς και έμειναν κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, προμηνύοντας μεγάλες «μάχες» στα πλέι οφ της Superleague, όπου και θα κριθούν τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια».

Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Νιάς, Μαουρίσιο, Αγιούμπ (74’ Ενγκμπακοτό), Χατζηγιοβάνης (81’ Καρλίτος), Μακέντα (53’ Ιωαννίδης), Βιγιαφάνιες.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (74’ Ροντρίγκο), Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Α. Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (67’ Κρμέντσικ), Τζόλης (85’ Μουργκ), Σβιντέρσκι.

 

 

 





 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις