Παρασκευή, 3 Μαΐ
20oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Νίκη στο ντεμπούτο του Φατίχ Τερίμ για τους «πράσινους» στη Super League 1

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Νίκη στο ντεμπούτο του Φατίχ Τερίμ για τους «πράσινους» στη Super League 1

Ο Παναθηναϊκός έκανε πρεμιέρα με το… δεξί στο 2024, καθώς νίκησε με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο για τη 16η αγωνιστική της Super League 1, στο ντεμπούτο του Φατίχ Τερίμ στον πάγκο της ομάδας.

Ιωαννίδης και Βιλένα πέτυχαν δύο πανέμορφα γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο και οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε μία άνετη και… επαγγελματική νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, επιτρέποντας στον Φατίχ Τερίμ να πανηγυρίσει στο πρώτο του παιχνίδι στην ελληνική Super League 1.

Οι “πράσινοι” παρέμειναν έτσι και σε απόσταση… αναπνοής από τον ΠΑΟΚ στην κορυφή της Super League 1, διατηρώντας πίσω τους την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, ο οποίος απομακρύνθηκε μάλιστα, μετά την ήττα στη Λαμία.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ιδιαίτερα επιθετικά το παιχνίδι και είχε τρεις καλές στιγμές στο πρώτο εντεκάλεπτο του αγώνα. Ο Κλέιμαν είπε “όχι” όμως δύο φορές στον Μαντσίνι και μία στον Ιωαννίδη, αποτρέποντας ένα γρήγορο γκολ των “πρασίνων” στο ματς.

Στο 13′ ο Μαντσίνι και πάλι “άγγιξε” το γκολ, αλλά το ωραίο πλασέ του μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας του ΠΑΣ Γιάννινα.

Το γκολ ήρθε όμως τελικά για τους “πράσινους” στο 25′, με τον Μπερνάρ να κάνει την κάθετη πάσα στον Ιωαννίδη και αυτός να “κεραυνοβολεί” με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, για να σκοράρει ξανά για τον Παναθηναϊκό και να κάνει το 1-0 στην αναμέτρηση.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ συνέχισε πάντως να “πιέζει” και είχε δύο νέες ευκαιρίες με τον Αϊτόρ, ενώ στο 35′ ο Βαγιαννίδη σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι από καλή διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε έτσι χωρίς να αλλάξει το σκορ, με τους “πράσινους” να έχουν όμως το προβάδισμα του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να “τελειώσει” μάλιστα πρόωρα το παιχνίδι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αφού στο 48′ και μετά από κόρνερ, ο Βιλένα έκανε άπιαστο πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 του “τριφυλλιού” στην αναμέτρηση.

Οι γηπεδούχοι έψαξαν στα επόμενα λεπτά και ένα τρίτο γκολ και είχαν καλές ευκαιρίες με Γεντβάι και Αϊτόρ, αλλά δεν σκόραραν και στη συνέχεια έριξαν το ρυθμό, με τον Τερίμ να προχωράει και σε πολλές αλλαγές. Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ένα γκολ, αλλά κάποιες κακές επιλογές και δύο εξαιρετικές αποκρούσεις του Μπρινιόλι “κράτησαν” το μηδέν στην άμυνα των “πρασίνων”.

Ο Παναθηναϊκός έφθασε έτσι σε μία “καθαρή” νίκη στο ντεμπούτο του Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα με νέα ήττα, παρέμεινε τελευταίος στη βαθμολογία της Super League 1.

Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Μπρινιόλι – Βαγιαννίδης, Αράο, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς – Ρούμπεν, Βιλένα (80’ Ζέκα), Μπερνάρ (61’ Τζούριτσιτς) – Μαντσίνι (61’ Τσέριν), Αϊτόρ (61’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (86’ Γερεμέγεφ)

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κλέιμαν – Σόρια, Μπακαδήμας, Μπορταγκαράι, Τσαούσης – Καραχάλιος, Ριέστρα (70’ Λέο), Τζίνο – Ροσέρο (69’ Γκάρο), Παμλίδης (79’ Τζίμας), Μπάλαν (69’ Κόντε)

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις