Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Πρώτη φιλική νίκη με βελτιωμένη εικόνα

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Δεύτερο φιλικό για τον Παναθηναϊκό στην Ολλανδία, αλλά αυτή τη φορά… νικηφόρο . Το “τριφύλλι” ψάχνει ακόμα τα “πατήματα” του, έχοντας μικρή μετεγγραφική ενίσχυση, αλλά δείχνει πως βρίσκεται σε καλό δρόμο, επικρατώντας της Κορτράικ με 2-1.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε βελτιωμένη εικόνα στο δεύτερο του φιλικό προετοιμασίας, επικρατώντας της Κορτράικ με 2-1, σε ένα παιχνίδι όπου και τα τρία του γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, πριν αρχίσουν οι αλλαγές και οι δοκιμές από τους δυο προπονητές. Άξιο αναφοράς πως ο Άλτμαν -και σε αυτό τοπαιχνίδι- έδειξε αρκετά θετικά στοιχεία, παίρνοντας, πρωτοβουλίες, μοιράζοντας την μπάλα και πετυχαίνοντας ένα όμορφο γκολ. Ορεξάτος σε ένα ακόμα ματς και ο Λουντ.

Το ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό ήταν… χλιαρό, αφού εμφανίστηκε αν ψάχνει τα πατήματα του κόντρα στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Πολύ γρήγορα όμως οι “πράσινοι” ανέβασαν στροφές, κυρίως από τις προσπάθειες που είχαν από την αριστερή τους πτέρυγα, με τους πολύ καλούς Χουλτ και Λουντ.

Οι παίκτες του Ουζουνίδη πίεσαν ψηλά στο χώρο του κέντρου, αναγκάζοντας την Κορτράικ να αναπτυχθεί με μακρινές μπαλιές, οι περισσότερες “σκοτωμένες”. Πάντως, οι Βέλγοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 19′, με τον Βλαχοδήμο να νικάει τον Σεβαλιέ σε τετ-α-τετ.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε και αυτός στο γκολ 4 λεπτά αργότερα, όταν η εκτέλεση φάουλ του Άλτμαν κόντραρε κάπου, η πορεία της μπάλας άλλαξε και ανάγκασε τον Μπρουζέσε σε εντυπωσιακή επέμβαση. Το 0-1 υπέρ του “τριφυλλιού” ήρθε τελικά στο 28′. μετά από αντεπίθεση των “πρασίνων”, ο Λουντ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Άλτμαν με κεφαλιά – ψαράκι στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το “τριφύλλι” έδειξε όμως στη συνέχεια πρόβλημα στις επιστροφές του και το… πλήρωσε. Στο 32′ η σέντρα του Ουαλί βρήκε… κοιμώμενη την άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Σεβαλιέ “έγραψε” με εύκολη κεφαλιά το 1-1. Το “τριφύλλι” πήγε τελικά στα αποδυτήρια προηγούμενο με 1-2. Ο Βερμπόμ ανέτρεψε τον Κουλιμπαλί, ο διαιτητής είδε το πέναλτι και ο Μολίνς εκτέλεσε εύστοχα στο 42′.

Το παιχνίδι κύλησε χωρίς συγκινήσεις και η μεγαλύτερη και μοναδική φάση του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε από την Κορτράικ, λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης, όταν ο στιλ έδειξε εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του Λεπουέν.

ΚΟΡΤΡΑΪΚ (Γιάννης Αναστασίου): Μπρουζέσε, Κουμορτζί, Κοβάσεβιτς, Ρουζό, Σεβαλιέ, Στογιάνοβιτς, Βαν ντερ Μπρούγκεν, Λεπουέν, Χόσα (29΄ Ατζαγκούν), Βερμπόμ, Ουαλί. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Νταέν, Ντε Σμετ, Κέιτζ, Καμίνσκι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος (65΄ Στιλ), Κουλιμπαλί (66΄ Μολέδο), Κουτρουμπής (66΄ Τελάντερ), Κολοβέτσιος (59΄ Ευαγγέλου), Χουλτ (76΄ Βέμερ), Ζέκα (59΄ Δώνης), Ρέις (74΄ Μπουζούκης), Χατζηγιοβάνης (59΄ Στάικος), Λουντ (76΄ Εμμανουηλίδης), Άλτμαν (59΄ Πίσπας), Μολίνς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε