Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Προβάδισμα για Ντεσόν Τόμας, προτάθηκε ο Γκιφάι

Παναθηναϊκός: Προβάδισμα για Ντεσόν Τόμας, προτάθηκε ο Γκιφάι

Ο Παναθηναϊκός, μετά το “ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις με τον Ερίκ Πασκάλ, προχωράει στο plan B για την ενίσχυση του στις θέσεις των φόργουορντ.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του ρόστερ του, με τους πράσινους να ψάχνουν τον έβδομο ξένο παίκτη τους, ο οποίος θα αγωνίζεται τόσο στη θέση “4” όσο και στη θέση “3”. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα “La Repubblica” οι πράσινοι βρίσκονται κοντά στην απόκτηση του Ντεσόν Τόμας.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τους Ιταλούς, ο Παναθηναϊκός έχει ελαφρύ προβάδισμα σε σχέση με την Βίρτους Μπολόνια στην διεκδίκηση του Αμερικανού φόργουορντ, ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Μπάγερν Μονάχου, ενώ φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού τη διετία 2018-2020.

Ο 31χρονος Ντεσόν Τόμας είχε την πρώτη του σεζόν με τον Παναθηναϊκό 10,5 πόντους (35,5% στα τρίποντα), 3,8 ριμπάουντ και 10 στο ranking σε 22:26 κατά μέσο όρο στην Euroleague και στη δεύτερη χρονιά του 13,9 πόντους (35,9% στα τρίποντα), 4,4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 13,6 στην αξιολόγηση σε 29:55 ανά αγώνα.

Την περασμένη περίοδο μέτρησε 9,6 πόντους (40% στα τρίποντα), 3,2 ριμπάουντ και 7,9 στο ranking σε 22:49 ανά αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου, η οποία αποκλείστηκε σε πέντε αγώνες από την Μπαρτσελόνα στα playoffs.

Προτάθηκε και ο Νιλς Γκιφάι

Στο μεταξύ, πέρα από τον Ντεσόν Τόμας, ο Παναθηναϊκός εξετάζει και την περίπτωση του Νιλς Γκιφάι. Ο 31χρονος Γερμανός φόργουορντ προτάθηκε στην ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς, αφού συγκεντρώνει αρκετά από τα χαρακτηριστικά που αρέσουν στον τεχνικό της ομάδας.

Μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις των φόργουορντ, έχει καλό περιφερειακό σουτ, ενώ μπορεί να παίξει και με πλάτη στο καλάθι.

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Γκιφάι αγωνίστηκε στη Ζαλγκίρις, με την οποία είχε 6.1 πόντους, 3.2 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ και 1.1 κλεψίματα μέσο όρο με 40% στα τρίποντα σε 17 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Λιθουανίας και 5.6 πόντους και 2.7 ριμπάουντ μέσο όρο με 34.5% στα τρίποντα σε 16 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις